Βουλή: Εμβολιασμένοι οι 295 από τους 300 βουλευτές

Άγνωστο ποιοι είναι οι πέντε βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη ούτε αν η επιλογή αυτή υπαγορεύεται από σοβαρά προβλήματα υγείας – Μετά τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, ο αριθμός των εμβολιασμένων βουλευτών ανήλθε στους 295

Στους 295 ανέρχονται οι εμβολιασμένοι βουλευτές σύμφωνα με ενημέρωση του προεδρείου της Βουλής.

Ο Α΄Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τελευταία διάσκεψη των προέδρων ανέφεραν ότι τα ανεμβολίαστα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ήταν 6 και πρόσθεσε «από χθες μετά τον εμβολιασμό του κ. Πολάκη είναι 5». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές υποχρεούνται να προσκομίζουν 2 αρνητικά διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα προκειμένου να συμμετέχουν δια ζώσης στις εργασίες της Βουλής.

Η τοποθέτηση έγινε μετά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος αρχικά υποστήριξε ότι το σύνολο των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πλέον εμβολιαστεί και ρώτησε: «έχει εμβολιαστεί το σύνολο της ΚΟ της ΝΔ; Δεν το κάνουμε με υπονοούμενο. Θέλουμε να επιβεβαιωθεί ότι η ΝΔ έχει εμβολιαστεί».

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης έσπευσαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς βουλευτών που δείχνουν ότι παρά τα όσα λέει δημόσια ο πρόεδρος του κόμματος, υπάρχουν μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας που έχουν εμβολιαστεί.

protothema.gr