Βουλή: Ερώτηση Μίλτου Ζαμπάρα για τα επιδόματα σε στελέχη των Στρατιωτικών Αεροδρομίων

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Αιτωλοακαρνάνας Μίλτος Ζαμπάρας προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας και Υποδομών-Μεταφορών για τα επιδόματα σε στελέχη των Στρατιωτικών Αεροδρομίων.

Πιο αναλυτικά:

«Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει πρόβλημα τόσο με την καταβολή του επιδόματος EUROCONTROL, που δικαιούνται να λαμβάνουν και οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι παρέχουν ομοίως υπηρεσίες σε σχέση με αυτές της Πολιτικής Αεροπορίας όσο και με την καταβολή ΚΕΔΣ σε προσωπικό που υπηρετεί στα στρατιωτικά Α/Δ και εμπλέκονται στην εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας για την υποστήριξη των πολιτικών πτήσεων, όπως έχουν αναφέρει σε επιστολές τους οι ενώσεις στρατιωτικών.

Το προσωπικό εμπλέκεται άμεσα και ενεργά σε μια επιτυχημένη επένδυση, η οποία, βάσει της Σχετικής Σύμβασης (που αποτελεί νόμο του Κράτους), συγκαταλέγεται στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» για την μείωση του δημόσιου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας.

Συνεπώς, υπάρχουν όλα τα δεδομένα και η κατάλληλη επιχειρηματολογία, ώστε το εν λόγω προσωπικό να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, όπως αυτό καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Δεδομένου ότι, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα στελέχη των βάσεων, περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση πολιτικών πτήσεων και την υλοποίηση σύμβασης που εντάσσεται σε Δημοσιονομικούς στόχους.

Δεδομένου ότι, επί παραδείγματι, από την εν λόγω σύμβαση υποστήριξης του Πολιτικού Αερολιμένα Ακτίου, το Ελληνικό Δημόσιο κερδίζει περί του 1.000.000€ ετησίως.

Δεδομένου ότι, οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) παρέχουν υπηρεσίες ATS και AIS, ομοίως με τους αντίστοιχους Ελεγκτές της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Προτίθενται να δώσουν λύση στο υπόψη πρόβλημα, που αφορά στην χορήγηση επιδόματος EUROCONTROL στους στρατιωτικούς Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας;

2. Προτίθενται να εξετάσουν την δίκαιη παροχή ΚΕΔΣ στο στρατιωτικό προσωπικό μέσα από τα συνολικά κέρδη που λαμβάνει το Δημόσιο, και τα οποία προκύπτουν από την υλοποίηση του Πλαισίου Συνεργασίας;

Οι Ερωτώντες βουλευτές

Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)

Αποστολάκης Ευάγγελος

Γιαννούλης Χρήστος

Καλαματιανός Διονύσης

Καραμέρος Γιώργος

Κασιμάτη Νίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μπάρκας Κώστας

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Παπαηλιού Γιώργος

Παππάς Πέτρος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζούφη Μερόπη»

 

Τη συγκεκριμένη ενέργεια χαιρέτισαν με ικανοποίηση τα στελέχη της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

 

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Ζαμπάρας: Ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον Καστό