Αιτωλοακαρνανία
Βούστρι: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας ζητούν διαλεύκανση του δυστυχήματος
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας ζητούν διαλεύκανση του δυστυχήματος στην περιοχή Βούστρι, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας ζητούν διαλεύκανση του δυστυχήματος στην περιοχή Βούστρι, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.
Εκφράζοντας τη θλίψη τους για το νέο τραγικό περιστατικό καταλογίζουν ευθύνες στις Κυβερνήσεις για υποστελέχωση των αρμόδιων Υπηρεσιών και τονίζουν την ανάγκη εντατικών ελέγχων στους χώρους εργασίας.
Πιο αναλυτικά:
«Άλλος ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του στον κλάδο των κατασκευών σε νέο θανατηφόρο ατύχημα στη Βούστρι στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, κατά τη διαδικασία διάνοιξης δρόμου για τοποθέτηση ανεμογεννητριών.
Φανερώνεται για μια ακόμη φορά ποια είναι η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας να πηγαίνουν περίπατο για να ικανοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα των κατασκευαστικών-ενεργειακών ομίλων.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στην πρόσφατη Πανελλαδική, Πανοικοδομική Απεργία, στις 24 Ιούνη, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
Η εντατικοποίηση και η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα και μετατρέπουν καθημερινά την εργασία στο μεγαλύτερο ρίσκο για τη ζωή και την υγεία μας.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες για τη διαρκεί υποστελέχωση των Σ.Ε.Π.Ε. και τη διαρκεί υπονόμευση του ρόλου της σε βάρος των εργαζομένων.
Τέρμα σ’ αυτό τον κατήφορο μπορούν να βάλλουν οι εργαζόμενοι!
Κάνουμε υπόθεση δική μας την προστασία της ζωή μας και μέσα στο καλοκαίρι που οι συνθήκες καύσωνα αυξάνουν τους κινδύνους, απαιτώντας παύση των εργασιών και εντατικούς ελέγχους για τις συνθήκες δουλειάς μας.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς ενάντια στην πολιτική που για τα κέρδη των ομίλων γίνεται θυσία η ζωή μας!
Απαιτούμε:
-Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος
-Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
-Να επανδρωθούν οι υπηρεσίες του Σ.Ε.Π.Ε. με το ανάλογο προσωπικό
-Να επανασυσταθούν και να λειτουργήσουν οι μικτές επιτροπές ελέγχου στους χώρους δουλειάς, όχι απλά να καταγράφονται τα ατυχήματα.
Οι Διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και της Ένωσης Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα ν. Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζουμε τη θλίψη μας και την αμέριστη στήριξη στην οικογένεια και όλους τους οικείους του 45χρονου συναδέλφου που έχασε τη ζωή του».
Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ.: Άνδρας συνελήφθη στο Αιτωλικό για κατοχή ναρκωτικών χάρη στη συνδρομή του «Sporty»!















