Το βραβείο Λ. Νεοφώτιστου και το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R

Στο 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island το βραβείο Λυκούργου Νεοφώτιστου απονεμήθηκε στον 12χρονο Αργυριάδη Παναγιώτη, Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου «Ιάσων», που ήταν ο μικρότερος Αθλητής που συμμετείχε στους αγώνες.

 ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 

Ο Λυκούργος Νεοφώτιστος ξεκίνησε το Kite σε ηλικία εννέα ετών, αλλά «έφυγε» από τη ζωή στα 18 του χρόνια. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρά ενέργεια και δίψα για τη ζωή. Θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο.

Το 2019 ήταν και ο Πρωταθλητής του Φεστιβάλ Kite, και έτυχε, να είναι την ίδια μέρα με τις απονομές, την ημέρα δηλαδή που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες. Ο χαμός του συγκλόνισε τους πάντες!

Η Κοινότητα του Kite δεν θα τον ξεχάσει ποτέ και αποφασίστηκε από το Cape Drepano, να θεσμοθετηθεί βραβείο στη μνήμη του, το οποίο φέρει πλέον το όνομα του και απονέμεται κάθε χρόνο. Το βραβείο είναι επαμειβόμενο.

Για αυτό κλήθηκε η οικογένεια του Λυκούργου και κάλεσε τον μικρότερο αθλητή της διοργάνωσης του 1ου Open Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island και του παρέδωσε το βραβείο.

Υποχρέωση του αθλητή αλλά και του Ομίλου του είναι πλέον στο επόμενο πρωτάθλημα, όποτε γίνει, να είναι εκεί με το ίδιο βραβείο και να το παραδώσει στον επόμενο μικρότερο Αθλητή.

Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσει κάθε φορά το όνομα του Λυκούργου να περνάει από Πρωτάθλημα σε Πρωτάθλημα και να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο για να τιμάται η μνήμη του.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η μητέρα, Μαρία, και ο αδερφός του Λυκούργου, Άλκης, να έχουν παραδώσει το βραβείο στον νεότερο Αθλητή της Διοργάνωσης, Αργυριάδη Παναγιώτη.