Ο Κ. Βραχωρίτης, στον Antenna Star, για τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Σαργιάδας κ. Βραχωρίτης Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του συλλόγου.

Ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Σαργιάδας ιδρύθηκε, ανέφερε ο κ. Βραχωρίτης, το 1996 με έδρα την Σαργιαδα Αγρινίου από μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με την παράδοση.

  • Τα τελευταία χρόνια οργανώνουμε εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής μνημείων, εργασίες προβολής του φυσικού κάλλους του χωριού, πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή διαφόρων χορευτικών συγκροτημάτων κλπ.

Μέσα στο 2020 και παρά τις δυσκολίες της καραντίνας ο Σύλλογος προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές δράσεις, μας είπε,  οι οποίες αφορούσαν στην «κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας και προσφορά δώρων στις γυναίκες και στα μικρά παιδιά του χωριού, δράσεις καθαρισμού-δεντροφύτευσης  κοινόχρηστων  χώρων, δωρεάν διανομή προς τους παρευρισκόμενους γλυκών, νερών, χυμών σε όλα τα εορτάζοντα εξωκλήσια, τη δωρεάν χορήγηση προς τους μικρούς μαθητές σχολικών ειδών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, συγκέντρωση τροφίμων τα οποία παρέδωσε στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και μετά από αίτημα στον Δήμο Αγρινίου, το πρώην Δημοτικό Σχολείο Σαργιάδας από 1/1/2020 παραχωρήθηκε προς τον σύλλογο μας  με σκοπό τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησής του, όπως ο καλλωπισμός του εξωτερικού χώρου, ενώ στον εσωτερικό χώρο ήδη έχουμε ολοκληρώσει το 80 % της παρέμβασής μας».

  • Ακούστε ολόκληρη τη συνομιλία με τον κ. Βραχωρίτη στο ηχητικό που ακολουθεί: