Βρέφος 23 ημερών θετικό στον ιό από το Νοσ. Αγρινίου στο Πανεπιστημιακό Νοσ. Πατρών

Καλά είναι τα νέα για το 2χρονο κοριτσάκι από την Αμαλιάδα που νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Το κοριτσάκι εμφάνισε βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες.

Όπως εξηγεί στο tempo24.news ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου: «Ο πυρετός έπεσε και η μικρούλα θα συνεχίσει την αγωγή της στο σπίτι».

Νοσηλεύεται βρέφος 23 ημερών

Αυτή τη στιγμή στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύονται 3 παιδιά τα οποία έχουν εντοπιστεί θετικά στον κορωνοϊό.

Και τα 3 παιδιά έχουν διακομιστεί από άλλα νοσοκομεία: του Πύργου, το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Μάλιστα, η τελευταία περίπτωση αφορά σε βρέφος μόλις 23 ημερών.

Και τα τρία παιδάκια μέχρι ώρας δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Ανησυχία από την αύξηση

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση στον αριθμό των παιδιών που διακομίζονται στο Π.Γ.Ν.Π. θετικά στον κορονοϊό.

Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου: «Είχαμε να δούμε κρούσματα από τις αρχές του Ιουνίου, τόσο στην κλινική όσο και στα εξωτερικά ιατρεία. Όμως, δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στο Ρίο 6 περιστατικά παιδιών που είναι θετικά στον κορονοϊό. Αυτό μας ανησυχεί γιατί δείχνει ότι έχει σημειωθεί διασπορά στην περιοχή».

Η αύξηση στα κρούσματα σε τόσο μικρές ηλικίες προβληματίζει τους ιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής, αφού φοβούνται ότι όσο το καλοκαίρι προχωρά, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά.

tempo24.news