Χαλαρώστε – 500 οι θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα

Τo γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα πέθαναν στην χώρα μας 500 περίπου άνθρωποι από Covid-19, μοιάζει να είναι μη μετρήσιμο μέγεθος ή για να μην αδικήσουμε κανέναν μοιάζει με γεγονός διαχειρίσιμο, αν αυξηθεί η ατομική ευθύνη. Από σήμερα λοιπόν χαλαρώνουν ακόμα πιο πολύ τα μέτρα με το άνοιγμα και του λιανεμπορίου, με το οποίο και φυσικά κάτι πρέπει να γίνει, αλλά το τι θα γίνει δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ανάγκης της οικονομίας, αλλά αποτέλεσμα της ανάγκης για υγεία καταρχάς.

Βέβαια θα αναρωτηθείτε κι εσείς μαζί με εμένα: «πως μπορείς να είσαι υγιείς, όταν επί πέντε μήνες δεν έχεις βάλει στην τσέπη σου ούτε μια σταγόνα ζεστού χρήματος ή με το εμπόρευμα, που σχεδίασες να βάλεις στο μαγαζί σου για την χειμερινή περίοδο να σε κοιτάει στοιβαγμένο στο ράφι ή την αποθήκη απούλητο»;

Όχι, δεν μπορείς.

Αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα και απαιτούν έξυπνες και σταθερές αποφάσεις, όχι αποφάσεις που υπαγορεύονται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπικών.

Και μετά ζητάς από τους υγειονομικούς να γίνουν «ήρωες», την ώρα που εσύ αποφασίζεις με κριτήριο την κούραση του κόσμου, που κουράστηκε και σου χρεώνει την αναποτελεσματικότητα  και την προχειρότητα στη λήψη των αποφάσεων.

Είναι εγκληματικό οι αποφάσεις να εξαρτώνται από τα γκάλοπ της δημοφιλίας της κυβέρνησης και όχι από τους αριθμούς των θανάτων, που ως επίσημο κράτος ανακοινώνεις.Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο τόσοι.

Να δούμε πότε θα ξεκολλήσουμε απ’ αυτό το βαλτωμένο τοπίο;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr