Χαμόγελο του Παιδιού: «Εκμεταλλεύονται την αθωότητα των παιδιών»

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού, μίλησε σε έντονο τόνο για το πώς πρέπει οι γονείς να προλαβαίνουν τις δύσκολες για τα παιδιά τους καταστάσεις.
Για τα περιστατικά φυγής νεαρών παιδιών από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» υπογράμμισε ότι είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα παιδιά να μπλέκουν σε συμμορίες από μεγαλύτερους που θέλουν να τους «μπλέξουν» σε επικίνδυνα κυκλώματα ή να ικανοποιήσουν προσωπικές ορέξεις.

«Τα παιδιά είναι σαν αφιονισμένα, είναι εξαρτημένα. Είδαμε ότι και η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε από το Περιστέρι, δεν ήθελε να πει τίποτα» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε πως τα παιδιά «δένονται» με τους δράστες και απομακρύνονται από τους γονείς και τις οικογένειές τους. «Εκμεταλλεύονται την αθωότητα των παιδιών και τα καταστρέφουν» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος οι γονείς θα πρέπει να αναζητήσουν τα σημάδια που θα «δείξουν» την αρχή των δύσκολων καταστάσεων που θα βρεθούν τα παιδιά, κυρίως στην ηλικία των 14-15 ετών.

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το πρόβλημα στο ξεκίνημά του» σημείωσε και πρόσθεσε ότι συνήθως πέφτουν θύματα κορίτσια, κυρίως ελληνικής καταγωγής στην εφηβεία.