AgrinioTimes.gr
  • Αρχική
  • Αρχείο
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πλοήγηση
  • Ταυτότητα ιστότοπου
  • Ενότητες
    • Δυτική Ελλάδα
    • Αιτωλοακαρνανία
    • Αγρίνιο
    • Επικαιρότητα
    • Media-Lifestyle
    • Αθλητισμός
    • Άλλες Ειδήσεις
    • Άρθρα-Απόψεις
    • Διεθνή
    • Εγκεφαλογράφημα
    • Ειδήσεις
    • Επικαιρότητα
    • Εκπομπές
    • Επιστήμες
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Περιβάλλον
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Συνεντεύξεις
    • Υγεία
Connect with us
AgrinioTimes.gr AgrinioTimes.gr

AgrinioTimes.gr

Ο «χάρτης» των φορολογικών πληρωμών: Ποιοι τακτοποίησαν στην ώρα τους τις οφειλές τους στην εφορία

  • Αρχική
  • Αγρίνιο
  • Αιτωλοακαρνανία
  • Δυτική Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Πολιτική
  • Αθλητισμός
    • Τοπικός
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Sports
    • Auto-Moto
    • Στοίχημα
  • Πολιτισμός
    • Εκδηλώσεις
    • Θέατρο
    • Κινηματογράφος
    • Μουσική
    • Τέχνη
  • Περισσότερα
    • Επικαιρότητα
    • Οικονομία
    • Διεθνή
    • Άρθρα-Απόψεις
    • Επιστήμες
    • Media-Lifestyle
    • Άλλες Ειδήσεις

Οικονομία

Ο «χάρτης» των φορολογικών πληρωμών: Ποιοι τακτοποίησαν στην ώρα τους τις οφειλές τους στην εφορία

17 Νοέ 2022
AgrinioTimes
  • Share
  • Tweet
Πρωταθλητές στη συνέπεια πληρωμών αναδεικνύονται οι επιχειρήσεις καθώς τα στοιχεία τις ΑΑΔΕ δείχνουν ότι καθώς σχεδόν 9 στις 10 καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος χωρίς καθυστέρηση.
  • Αντίθετα, χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στα φυσικά πρόσωπα με το ποσοστό εμπρόθεσμης πληρωμής να ανέρχεται στο 74,19%.

Αναλυτικότερα από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τη φορολογική συμμόρφωση ανά κατηγορία φόρων προκύπτουν τα εξής:

  • Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων. Από τα 2,733 δις. ευρώ που θα έπρεπε να καταβληθούν στο 9ηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου πληρώθηκαν εμπρόθεσμα τα 2,354 δις. ευρώ, με το ποσοστό εμπρόθεσμης πληρωμής του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων να διαμορφώνεται στο 86,16%. Αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο από τα συνολικά 580,96 εκ. ευρώ εξοφλήθηκαν εμπρόθεσμα 518,26 εκ. ευρώ ή το 89,21%.
  • Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από τα συνολικά 2,203 δις. ευρώ οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 1,634 δις. ευρώ, με αποτέλεσμα η εισπραξιμότητα να διαμορφωθει στο 9μηνο σε 74,19%. Αντιστοιχα, τον Σεπτέμβριο το ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης έφτασε στο 76,08% καθώς οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 518,26 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 580,96 εκ. ευρώ.
  • ΦΠΑ. Από τα 10,066 δις ευρώ το δημόσιο εισέπραξε τα 8,627 δις. ευρώ δηλαδή το ποσοστό συμμόρφωσης διαμορφώθηκε στο 83,35%. Το Σεπτέμβριο το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί ανέρχονταν σε 995,76 εκ. ευρώ αλλά το ποσό που εισέρρευσε τελικά στα δημόσια ταμεία ήταν 872,60 εκ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η ο δείκτης εμπρόθεσμης πληρωμής διαμορφώθηκε στο 87,63%.
  • Φόρος ακίνητης περιουσίας. Η εισπραξιμότητα στο 9μηνο ανήλθε σε 76,41% καθώς από τα 2,δις. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί πληρώθηκαν τα 1,528 δις. ευρώ. Το Σεπτέμβριο το ποσό που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι ανήλθε σε 178,64 ευρώ την ώρα που η συνολική οφειλή ήταν ύψους 224,67 εκ. ευρώ, δηλαδή το 79,51% των υπόχρεων πλήρωσε το φόρο στην ώρα του.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΑΑΔΕ για την εξέλιξη και τη διακύμανση των φορολογικών εσόδων έξι από τις επτά κύριες κατηγορίες φόρου, παρουσιάζουν θετική μεταβολή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η συνολική αύξηση κατά 6,9 δις. ευρώ η κατά 20,49% αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τους φόρους επί αγαθών και υπηρεσιών τον φόρο εισοδήματος καθώς και τους τακτικούς φόρους ακίνητης περιουσίας.

Μικρότερες, σε απόλυτες τιμές, αυξήσεις, παρουσιάζουν επίσης τα έσοδα από τους φόρους και δασμούς επί εισαγωγών από τους λοιπούς φόρους επί παραγωγής και τέλος από τους φόρους κεφαλαίου.

Στον αντίποδα, μείωση παρουσιάζουν τα έσοδα από λοιπούς τρέχοντες φόρους.

dikaiologitika.gr
☆ Ακολουθήστε μας στο Google News
Σχετικά θέματα:
Advertisement

Τελευταία νέα →

Η Ειρήνη Παβέλη - Αθανασιάδη (χήρα Ηλία) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών και το Αγρίνιο πενθεί για την απώλειά της.Η Ειρήνη Παβέλη - Αθανασιάδη (χήρα Ηλία) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών και το Αγρίνιο πενθεί για την απώλειά της.
9 Ιούλ 2025 17:13

Ειρήνη Παβέλη – Αθανασιάδη: Θλίψη στο Αγρίνιο για την απώλειά της σε ηλικία 67 ετών

Στο Θέρμο το μεσημέρι της Τετάρτης, 9 Ιουλίου 2025 σηκώθηκαν ως και εναέρια μέσα για φωτιά στην περιοχή Ταξιάρχης.Στο Θέρμο το μεσημέρι της Τετάρτης, 9 Ιουλίου 2025 σηκώθηκαν ως και εναέρια μέσα για φωτιά στην περιοχή Ταξιάρχης.
9 Ιούλ 2025 16:46

Θέρμο: Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα για φωτιά στην περιοχή Ταξιάρχης

Η Μύκονος συζητήθηκε αρκετά στο TikTok αφού ένας τουρίστας έγινε... viral λόγω των 1.024 καρατίων που είχε επάνω του!Η Μύκονος συζητήθηκε αρκετά στο TikTok αφού ένας τουρίστας έγινε... viral λόγω των 1.024 καρατίων που είχε επάνω του!
9 Ιούλ 2025 15:58

Μύκονος: Ένας τουρίστας έγινε… viral λόγω των 1.024 καρατίων που είχε επάνω του!

Ο Δήμος Αγρινίου και συγκεκριμένα το Χορευτικό Τμήμα έζησε αξέχαστες στιγμές στην Τιμισοάρα!Ο Δήμος Αγρινίου και συγκεκριμένα το Χορευτικό Τμήμα έζησε αξέχαστες στιγμές στην Τιμισοάρα!
9 Ιούλ 2025 15:33

Δήμος Αγρινίου – Χορευτικό Τμήμα: «Αξέχαστες στιγμές στην Τιμισοάρα»

Στην Αγία Τριάδα Αγρινίου θα τελεστεί στις 13 Ιουλίου το Eπίσημο Μνημόσυνο ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους «120».Στην Αγία Τριάδα Αγρινίου θα τελεστεί στις 13 Ιουλίου το Eπίσημο Μνημόσυνο ενώ θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους «120».
9 Ιούλ 2025 13:57

Αγρίνιο – Αγία Τριάδα: 13 Ιουλίου το Επίσημο Μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τους «120»

Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την 9η Ιουλίου ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την 9η Ιουλίου ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
9 Ιούλ 2025 13:42

Δήμος Αγρινίου: Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τα ξημερώματα στη Γ.Α.Δ.Α. - Πλήθος κόσμου της φώναζε «φόνισσα» όταν έφτασε στα Δικαστήρια της ΠάτραςΗ Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τα ξημερώματα στη Γ.Α.Δ.Α. - Πλήθος κόσμου της φώναζε «φόνισσα» όταν έφτασε στα Δικαστήρια της Πάτρας
9 Ιούλ 2025 13:26

Ειρήνη Μουρτζούκου: Πλήθος κόσμου της φώναζε «φόνισσα» όταν έφτασε στα Δικαστήρια της Πάτρας

Ομοφωνία για την Ένωση Αγρινίου στη Γενική Συνέλευση - Ο Θωμάς Κουτσουπιάς αναφέρθηκε στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεωνΟμοφωνία για την Ένωση Αγρινίου στη Γενική Συνέλευση - Ο Θωμάς Κουτσουπιάς αναφέρθηκε στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων
9 Ιούλ 2025 13:10

Ένωση Αγρινίου – Θωμάς Κουτσουπιάς: «Δώσαμε μάχη για να σταματήσει επιτέλους το φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων»

Ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, μια μοναδική βραδιά στο Κηποθέατρο Αγρινίου με πολίτες όλων των ηλικιών.Ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, μια μοναδική βραδιά στο Κηποθέατρο Αγρινίου με πολίτες όλων των ηλικιών.
9 Ιούλ 2025 11:01

Ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή: Μια μοναδική βραδιά στο Κηποθέατρο Αγρινίου με πολίτες όλων των ηλικιών

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τις δολοφονίες της αδερφή της και των βρεφών της - Μεταφέρεται στην ΠάτραΗ Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τις δολοφονίες της αδερφή της και των βρεφών της - Μεταφέρεται στην Πάτρα
9 Ιούλ 2025 10:45

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ομολόγησε τις δολοφονίες της αδερφή της και των βρεφών της – Μεταφέρεται στην Πάτρα

AgrinioTimes.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

AgrinioTimes


Ειδήσεις από το Αγρίνιο, την Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα

Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 26
Πόλη: Αγρίνιο, GR - ΤΚ 30131
Website: www.agriniotimes.gr
Mail: agriniotimes@gmail.com
Τηλ: +30 26410 33335-36

Agrinio 93.7 FM

.

Agrinio 93.7 FM


Eκπέμπει στους 93.7 FM και είναι ο πρώτος ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός στην Δυτική Ελλάδα

Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 26
Πόλη: Αγρίνιο, GR - ΤΚ 30131
Website: www.agrinio937.gr
Mail: info937fm@gmail.com
Τηλ: +30 26410 33335-36

Antenna Star

Antenna Star


Επιστροφή στο ραδιόφωνο
Επιστροφή στην ενημέρωση

Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 26
Πόλη: Αγρίνιο, GR - ΤΚ 30131
Website: antenna-star.gr
Mail: info@antenna-star.gr
Τηλ: +30 26410 33335-36

Μέλος με Α.Μ. 14673

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232207

  • Αρχική
  • Αρχείο
  • Επικοινωνία
  • Πλοήγηση
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Ταυτότητα ιστότοπου

AgrinioTimes ©2014