Χατζηδάκης: «Πρώτη εφαρμογή για τη ψηφιακή κάρτα εργασίας σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ»

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της αγοράς, που είναι η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, τόνισε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο έως τον Μάρτιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, o Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο, η ψηφιακή κάρτα εργασίας να τεθεί σε εφαρμογή αρχικά σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια στη βιομηχανία και τις μικρές επιχειρήσεις. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η κάρτα εργασίας εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ
Σε ό,τι αφορά τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης και πως το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά, θα τον μετατρέψει σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό φορέα.

Την ίδια ώρα, σήμερα Τρίτη (21.12.2021) θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι απαιτείται να αλλάξει το σύστημα κατάρτισης καθώς η χώρα μας είναι τελευταία στις δεξιότητες σε όλη την Ε.Ε.

 

newsit.gr