Ν. Χατζηελευθερίου στον Antenna Star: Η «Κοιμωμένη Μαινάδα» το υπέροχο εύρημα της Αιτωλοακαρνανικής Γης (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Μαζί» του Παρασκευά Μάζη μίλησε το πρωί της Παρασκευής, 17 Μαρτίου 2023 ο καταξιωμένος κιθαρίστας και μέλος του συγκροτήματος Guitarte, κος. Νίκος Χατζηελευθερίου για τη σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Κοιμωμένη μαινάδα», μια ποιητική και μουσική συνομιλία με τα ευρήματα του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου η οποία θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 19:00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ποίησης.

Όπως, ανέφερε ο κ. Χατζηελεθερίου: «Η αφορμή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ωστόσο ο βασικός άξονας που κάνει την εκδήλωση σπουδαία είναι το υπέροχο εύρημα της Αιτωλοακαρνανικής Γης η «Κοιμώμενη Μαινάδα» ένα υπέροχο αρχαιολογικό άγαλμα το οποίο συμβολίζει πάρα πολλά πράγματα. Την ίδια τη γυναίκα, την ίδια την ερωτική φύση και την ερωτική έκφραση. Ένα υπέροχο γλυπτό το οποίο μας εμπνέει όλους και εμάς και τους παράγοντες από το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και από τη Διεύθυνση Πολιτισμού της Περιφέρειας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων να ζήσουμε ένα πολυθέαμα με εξαιρετικά ποιητικά κείμενα που θα αφηγηθεί η Ράνια Κατσίγιαννη. Εμείς, ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από δύο κλασικές κιθάρες εμένα και τον Χάρη Κανελλίδη καθώς και τον Όσβαλντ Αμιράλη (στο κοντραμπάσο) και τις δύο υπέροχες φωνές της Χριστίνας Πουπάλου και του Δημήτρη Βουτσά, θα ερμηνεύσουμε μελοποιημένα τραγούδια».

Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στις σχέσεις καταγωγής που έχει ο συνεργάτης τους κ. Χάρης Κανελλίδης μιας και έλκει την καταγωγή του από το Αγρίνιο, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη έρχονται για πρώτη φορά στην Αιτωλοακαρνανία και το περιμένουν με ανυπομονησία: «Η ατμόσφαιρα του Μουσείου θα είναι ιδανική για την ανάδειξη και του ποιητικού λόγου και των συγκεκριμένων μουσικών επιλογών, των συγκεκριμένων έργων που θα παίξουμε. Θα είναι μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη τόσο σε εμάς όσο και στο κοινό του Μεσολογγίου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας για την υλοποίηση κι άλλων εξαιρετικών εκδηλώσεων, τονίζοντας πως στην έναρξη της Κυριακάτικης εκδήλωσης θα παίξουν και δύο αποσπάσματα αρχαίας ελληνικής μουσικής.