Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ξεκινάνε οι χειμερινές εκπτώσεις εν μέσω lockdown.

Συγκεκριμένα, η πρεμιέρα των εκπτώσεων θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση πάντα αυτό να είναι εφικτό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που έφερε ο κορονοϊός στους καταστηματάρχες, η πλειοψηφία αυτών έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην περίοδο των εκπτώσεων, όπου αναμένεται να αυξημένος τζίρος.

Σε αυτές τις εκπτώσεις και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέπουν, θα εγκαινιαστεί και το “μαγαζί εντός”, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν από μέσα από το κατάστημα να επιλέξουν το προϊόν που επιθυμούν να αγοράσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή, 17 Ιανουαρίου του 2021 τα εμπορικά καταστήματα ολόκληρης της χώρας θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ έως τις 8 μμ.

Δεδομένου του γεγονότος ότι όπως φαίνεται και από τους τζίρους των επιχειρήσεων οι απώλειες προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν κάθε δυνατό σενάριο ώστε η αγορά να μπορέσει να λειτουργήσει αλλά ταυτόχρονα να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Έτσι στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο μετά το «click away» που εφάρμοσαν οι επιχειρήσεις τα Χριστούγεννα να ακολουθήσει από το νέο έτος το «click in shop», δηλαδή αγορές με ραντεβού εντός του καταστήματος, κάτι που προανήγγειλε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στόχος είναι να μη χαθούν οι εκπτώσεις που τυπικά ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου 2021 σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή της αγοράς.


fimes.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.g