Ξεκινά σήμερα η ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου (Photos)

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η λιτή τελετή υπογραφής του έργου της ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου στην αίθουσα του Δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Δημήτρη Νικάκη και άλλων δικαστικών λειτουργών.

Να σημειωθεί ότι έχουν αρχίσει οι ενέργειες εκ μέρους του Συλλόγου σε δεύτερο στάδιο, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έτερο κονδύλιο δια την αντικατάσταση των αλουμινοκατασκευών και υαλοπινάκων του Δικαστικού Μεγάρου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επισκευή του κτιρίου.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, η μελέτη αφορά στην Α΄ φάση επισκευής, συντήρησης και εκσυγχρονισμού του κτιρίου, αφού ως γνωστόν, το Δικαστικό Μέγαρο παραμένει ασυντήρητο για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα τόσο το οικοδομικό τμήμα του, όσο και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του να χρειάζονται άμεση επέμβαση.

Στις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ανακατασκευή των WC, η ενίσχυση των εσωτερικών κιγκλιδωμάτων, η αντικατάσταση των εσωτερικών πορτόφυλλων, η ανακατασκευή των εξωτερικών σκαλοπατιών, η δημιουργία πυροδιαμερισμάτων, η ανακατασκευή των εξωτερικών επιχρισμάτων του κτιρίου και η ανακαίνιση των εξωτερικών και εσωτερικών χρωματισμών του. Ακόμα θα υλοποιηθεί συνολική αναβάθμιση της ηλεκτρικής εγκατάστασης, θα ενισχυθεί η πυρασφάλεια και η πυρόσβεση και το σύνολο των συστημάτων του κλιματισμού και του εξαερισμού του κτιρίου.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια, τις τεχνικές προδιαγραφές των εργασιών και τις υποδείξεις των επιβλεπόντων μηχανικών.

«Σύντομα, το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου θα ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη και θα γίνει ένας χώρος όμορφος και ένας χώρος αντάξιος ενός ναού της Δικαιοσύνης. Στην Περιφέρεια, είμαστε χαρούμενοι που βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης ένα τόσο σημαντικό έργο για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Και πάντα, θα είμαστε παρόντες και σύμμαχοι στο έργο της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της», δήλωσε με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Φαρμάκης.