Ξεκινάει το Photopolis – Agrinio Photo Festival

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του το Photopolis Agrinio Photo Festival. – Ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια.

Τέσσερις φωτογραφικές εκθέσεις θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου – Photopolis 2020 που διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα «art8» υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου και την συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει και εφέτος στις τέσσερις αίθουσες της ανακαινισμένης παλαιάς λαχαναγοράς Αγρινίου από 2 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2020, με όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα λόγω covid.

Τα εγκαίνια θα προλογίσει ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο οποίος την επομένη των εγκαινίων θα έχει συνάντηση – συζήτηση με ερασιτέχνες και όχι μόνο, φωτογράφους της περιοχής με θεματολογία τα της φωτογραφικής τέχνης.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

 • «Νέα Ερείπια» Έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
 • «art8» Η καθιερωμένη, από το 2013, ετήσια έκθεση των προσωπικών φωτογραφικών εργασιών των μελών της φωτογραφικής ομάδας “art8” του Αγρινίου.
 • «Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα» 15 επιλεγμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού, ο οποίος διενεργήθηκε από 10/1/2020 μέχρι 28/2/2020. Στα εγκαίνια θα γίνει και η απονομή των τριών πρώτων βραβείων.
 • «FREEDOM» Μετάκληση της φωτογραφικής έκθεσης από το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας PhotometriaEntefxis των Ιωαννίνων, η οποία περιλαμβάνει 13 φωτογραφικά ταμπλό ομάδων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Παράπλευρες δραστηριότητες θα έχουν την τιμητική τους στο φεστιβάλ:

 • Παρουσίαση από τον Στράτο Καλαφάτη του φωτογραφικού του έργου.
  Η Μαρίας Σπυροπούλου θα παρουσιάσει τυ φωτογραφικό βιβλίο της «Vaguestories”.
  PortfolioReviews για φωτογράφους, από την Ευγενία Αραβαντινού και τον Παναγιώτη Παπουτσή.
  Βράβευση των τριών καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού «ΕΝΤΑΣΕΙΣ».
  Μουσικό δρώμενο: “Crossroads” Piano&voice με την Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου.
  Το μουσικό σχήμα ΑΤΡΟΠΟΝ θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια.

Η Είσοδος σε όλα τα δρώμενα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://photopolis.gr

H φωτογραφία της ανάρτησης είναι ©Giannis Grigoriou — στην τοποθεσία Δημοτική Αγορά Αγρινίου από κοινοποίηση στο προφίλ της art8 sto fb