Ξεκινάει σήμερα το 5ο Φεστιβάλ των Ντόπιων – Μην το χάσει κανείς!

Σήμερα ξεκινάει το 5ο Φεστιβάλ των Ντόπιων και με ενθουσιασμό σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της γιορτής.

Ξεκινώντας από τις 5:00 μ.μ. και μετά, θα αποκαλυφθεί η εικαστική έκθεση – “Μεταφράζοντας το Μεσολόγγι”. Δεκατρείς ταλαντούχοι καλλιτέχνες από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας βίωσαν την ουσία του Μεσολογγίου και θα το παρουσιάσουν μέσα από καλλιτεχνικές και ακουστικές δημιουργίες.

Για τους μικρότερους συμμετέχοντες ηλικίας 6 έως 12 ετών, ένα εργαστήριο με δημιουργικά παιχνίδια θα αναπτυχθεί από τις 5:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας χορού Νίκης Παξινού. Μέσα από Δημιουργικά Παιχνίδια τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες που τονίζουν αξίες όπως ο σεβασμός και η συνεργασία.

Καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει, στις 7:00 μ.μ. σας περιμένουμε στο Μουσείο Άλατος για μια παρουσίαση και περιήγηση στον κόσμο των αλυκών του Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθεί με οδηγούς τους ιδρυτές του Μουσείου Άλατος.

Και φυσικά, καθώς η βραδιά εξελίσσεται, ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια γαστρονομική εμπειρία! Στις 9:00 μ.μ., θα απολαύστε την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από την Ομάδα Προφορικής Αφήγησης του Μεσολογγίου και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα. Μπορείτε να φέρετε και εσείς τις δικές σας δημιουργίες στο κοινό τραπέζι.

Η 1η μέρα του φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο Παραδοσιακό Γλέντι, στο οποίο οι μουσικές παραδόσεις του Μεσολογγίου ανακατεύονται με τους ήχους και τις μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν μέσα από τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μοναδικής γιορτής.

Το 5ο Φεστιβάλ των Ντόπιων είναι μια απόδειξη της ενότητας της κοινότητάς μας και της πλούσιας κληρονομιάς που αγαπάμε. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτήν την αξέχαστη ημέρα μαζί σας.

Σας περιμένουμε !

Ολόκληρο το πρόγραμμα του τριήμερου (25-26-27 Αυγούστου 2023) Φεστιβάλ: ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών: Μουσική και χορός σε Δημοτικές Κοινότητες