Ξεκίνησαν οι εγγραφές πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ενεργοποιήθηκε από χθες Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 η εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ηλεκτρονική εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο link https://eregister.it.minedu.gov.gr, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος φοιτητής του Πανεπιστημίου.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021. Αναλυτικά:

Η Διαδικασία: Οι νεοεισαχθέντες θα  πρέπει να εγγραφούν  στο Τμήμα που επέτυχαν  μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήθηκε για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Παράλληλα ζητείται να συμπληρωθεί το Ατομικό Στατιστικό Δελτίο Φοιτητή.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώσουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι  ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτηθούν ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. Επιπλέον θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του προηγούμενου Τμήματος φοίτησης για τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η ενημέρωση είναι συνεχής  στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/.

Μετά τη λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών, η ενημέρωση θα γίνει από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΔΩ) για τη διαδικασία οριστικοποίησης της εγγραφής στο Πανεπιστήμιο, την παραλαβή κωδικών κ.λπ.