Ναύπακτος: Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης του εξοπλισμού στις νεροτσουλήθρες

Ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης του εξοπλισμού των νεροτσουληθρών στην παραλία της Βαριάς, ένας χώρος που επί χρόνια έχει μαραζώσει λόγω και των γνωστών ζητημάτων που εκκρεμούν στις δικαστικές αίθουσες, με το δήμο όμως πλέον να βρίσκεται ένα βήμα πριν και πάλι τον πάρει στα χέρια τους προς αξιοποίηση, καθώς σε πρώτο βαθμό έχει δικαιωθεί.

“Η επί σειρά ετών θλιβερή εικόνα που παρουσίαζε το σημείο, σε λίγες ημέρες θα ανήκει στον παρελθόν. Ο χώρος θα παραδοθεί αναβαθμισμένος στους δημότες και τους επισκέπτες της Ναυπάκτου που πλέον με ασφάλεια θα μπορούν να τον επισκέπτονται.
Βούληση της δημοτικής αρχής είναι ο χώρος να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την καθημερινότητα της πόλης”, αναφέρει η ανάρτηση του δήμου στη σελίδα του στο fb, με τις παρατηρήσεις: Βελτιώνουμε τον τόπο μας. Βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας.

Οι εργασίες, να σημειώσουμε εδώ βέβαια, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον πρώην αντιδήμαρχο Α. Κοτσανά ο οποίος με πρόσφατη ανάρτησή του είχε κάνει λόγο για “σκανδαλώδη” ανάθεση 8.300 ευρώ, σε “ημέτερο της Δημοτικής Αρχής” όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα και ως προς την ένστασή του σημείωνε:

“Ο Δήμος Ναυπακτίας αντί να προβεί σε εκποίηση των νεροτσουληθρών και να συμπεριλάβει στο συνολικό τίμημα της εκποίησης τα έξοδα της αποξήλωσης, επιλέγει να αποξηλώσει με δικές του δαπάνες που φτάνουν τα 8.300€ τις νεροτσουλήθρες, και κατόπιν να προβεί σε εκποίηση αυτών. Αποτέλεσμα αυτων των ενεργειών είναι το ενδεχόμενο τα υλικά των νεροτσουληθρών λόγω της αποσυναρμολόγησης και της μεταφοράς τους από το χώρο να μην καθίστανται χρηστικά και αξιοποιήσιμα.
ΥΓ. Για την παραπάνω εργασία υπήρχαν 3 προσφορές που η διαφορά μεταξύ τους ήταν από 50 έως 100€. Τα συμπεράσματα δικά σας…”