Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επαναλειτουργία της Κατασκήνωσης στην Αγία Σοφία Θέρμου – Ικανοποίηση Κωνσταντάρα (Photos)

Την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του για την ευδοκίμηση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την έναρξη λειτουργίας της Κατασκήνωσης στην κοινότητα Αγίας Σοφίας, εκφράζει με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντάρας ξεκίνησε η περιμάντρωση του χώρου της κατασκήνωσης, ένα έργο προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, μετά από 5 χρόνια προσπάθειών, και να επαναλειτουργήσει μετά από πενήντα περίπου χρόνια, με μεγάλα ωφέλη για την περιοχή και την τοπική οικονομία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κωνσταντάρα:

Επισκέφτηκα σήμερα το εργοτάξιο της δημιουργίας Κατασκήνωσης στην κοινότητα Αγίας Σοφίας και ενθουσιάστηκα με την έναρξη του έργου για την λειτουργία της. Μετά το 1976 που ήταν η τελευταία φορά που δέχθηκε κατασκηνωτές, μετά από πενήντα περίπου χρόνια, ο δήμος ΘΕΡΜΟΥ καλείται να κάνει την υπέρβαση των δυνατοτήτων του.

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, γιατί η ίδια η τοπική κοινωνία και η τοπική οικονομία θα κερδίσουν όταν λειτουργήσει η Κατασκήνωση.

Άρχισε η περιμάντρωση του χώρου της κατασκήνωσης με πίστωση από το υπουργείο Εσωτερικών ποσού 180.000 ευρώ.

Σύντομα θα τοποθετηθούν οκτώ (ξύλινοι Οικίσκοι των δέκα ατόμων και «τρέχει» η δημοπρασία για προμήθεια άλλων επτά (7) οικίσκων, συνολικού προϋπολογισμού των 15 οικίσκων 400.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.

Εντός του Ιουνίου αρχίζει και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των βάσεων τοποθέτησης των οικίσκων με το ποσό των 72.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 78.000 ευρώ θα διατεθεί για την ανακατασκευή λουτρών και WC , με σύνολο έργου χώρων υγιεινής 150.000 ευρώ, από χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας.

Για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε η παραχώρηση του οικοπέδου δέκα στρεμμάτων, στόχος που επιτεύχθηκε με σκληρή δουλειά και πολλές προσπάθειες πέντε ετών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Η ευδοκίμηση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την έναρξη λειτουργίας της Κατασκήνωσης, το επόμενο έτος, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία, αφού θα δημιουργήσει περίπου δέκα πέντε (15) εποχιακές θέσεις απασχόλησης και πρόσθετο εισόδημα για τους επαγγελματίες λόγω των επισκεπτών – οικογενειών των ωφελούμενων, αλλά και τις προμήθειες αγαθών για την σίτιση των παιδιών.

Το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με έργα προϋπολογισμού 830.000 ευρώ για τη δημιουργία της Κατασκήνωσης, θεωρούμε ότι θα υπάρξει συνέχεια χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας πόλο έλξης ωφελούμενων – μαθητών.

Ευχαριστώ όλους που ως τώρα βοήθησαν, ώστε ο δήμος Θέρμου και η Κοινότητα Αγίας Σοφίας να κερδίσουν ένα έργο υποδομής.

Ξεκινήσαμε με το συνολικό ποσό των 830.000 ευρώ τα έργα, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να επισκεφτεί για να διαπιστώσει, οτι αυτό που θεωρούνταν ανέφικτο για πενήντα χρόνια παίρνει «σάρκα και οστά» το έτος 2023.

 

Διαβάστε επίσης: Τεχνικά θέματα του Δήμου Θέρμου στη συνάντηση Κωνσταντάρα – Μπλέτσα