Ξεκίνησε η κίνηση στο Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλ/νίας – Και ηλεκτρονικά οι κρατήσεις

Ξεκίνησε η κίνηση στο Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλ/νίας – Και ηλεκτρονικά οι κρατήσεις

Μεγάλη είναι η κίνηση στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας από το Σαββατοκύριακο, ενώ η κορύφωση για την έλευση των ετεροδημοτών, αναμένεται τη Μεγάλη Παρασκευή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Φώτη Μούκα, και φέτος η κίνηση θα είναι στα περσινά επίπεδα, όπου είχε καταγραφεί 30% αύξηση στις μετακινήσεις σε σχέση με τα προ covid χρόνια. – Μέχρι και 10 έκτακτα δρομολόγια προγραμματίζονται για τη Μ. Παρασκευή από Αθήνα για Αγρίνιο, αναφέρει η εφημερίδα «Συνείδηση».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Από το Σαββατοκύριακο και κυρίως από την Κυριακή των Βαΐων ξεκίνησε η μεγάλη κίνηση στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και η έλευση των ετεροδημοτών στην περιοχή για να κάνουν Πάσχα με την οικογένεια, συγγενείς και φίλους. Η κορύφωση θα είναι τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ οι τελευταίοι θα έρθουν το Μεγάλο Σάββατο.

Στα δύο χρόνια του covid μέσω του ΚΤΕΛ «διακινούνταν» κυρίως… αμνοερίφια, πλέον διαπιστώνεται πως οι ετεροδημότες έχουν ανάγκη να «δραπετεύσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντα, την Αθήνα κυρίως, αλλά και την Θεσσαλονίκη, και γι αυτό τα περισσότερα έκτακτα δρομολόγια που μπαίνουν για να εξυπηρετηθούν είναι από τις δύο αυτές περιοχές.

Μάλιστα, τη Μεγάλη Παρασκευή που κορυφώνεται ανέκαθεν η κίνηση από την Αθήνα προς το Αγρίνιο κυρίως, αλλά και την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα, έχουν προγραμματιστεί 10 έκτακτα δρομολόγια!

Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Μούκας μίλησε στη «Σ» αναλύοντας τα στοιχεία της φετινής χρονιάς, η οποία διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με την περσινή.

Συγκεκριμένα ο κ. Μούκας τόνισε:

κίνηση
Ο Φώτης Μούκας

«Η επιβατική κίνηση για το Πάσχα φέτος φαίνεται πως θα είναι όπως και την περσινή χρονιά. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έχουμε τον ίδιο αριθμό προγραμματισμένων και έκτακτων δρομολογίων. Φαίνεται πως θα είναι καλή περίοδος και φέτος, καθώς έχουμε βάλει 8 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα προς Αγρίνιο και 10 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα έχουν προγραμματιστεί για την Μεγάλη Παρασκευή, εκτός φυσικά τα κανονικά δρομολόγια που υπάρχουν. Την εκάστοτε ημέρα ρυθμίζεται ο αριθμός των έκτακτων δρομολογίων ανάλογα με το επιβατικό κοινό, καθώς η μετακίνηση προς την Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησε ήδη από την Κυριακή των Βαΐων, ενώ από τη Μεγάλη Τετάρτη και έπειτα θα αυξηθεί κατακόρυφα, συνεπώς θα αυξηθούν και τα δρομολόγια.

Πέρυσι κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, την Μεγάλη Εβδομάδα, υπήρχε πολύ μεγάλη κίνηση, καθώς ήταν η χρονιά της πρώτης εξόδου μετά από δύο χρόνια covid. Ευελπιστούμε πως έτσι θα κινηθούμε και φέτος. Κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 30% της κίνησης στον Υπεραστικό ΚΤΕΛ σε σχέση με τις χρονιές πριν τον covid.

Η επιστροφή

Η επιστροφή ξεκινά κυρίως από την Δευτέρα του Πάσχα, αν και την Κυριακή του Πάσχα έχουμε 3 απογευματινά δρομολόγια για την Αθήνα, το πρώτο εκ των οποίων είναι στις 5, το επόμενο στις 6 και το τρίτο στις 7 το απόγευμα.

Η επιστροφή έχει άλλα χαρακτηριστικά. Μέχρι και την Κυριακή του Θωμά συνεχώς αναχωρούν. Η επιστροφή κυρίως προς την Αθήνα γίνεται σε πιο ήπιο ρυθμό απ’ αυτόν που έχουμε όταν έρχονται προς το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Στη σταδιακή αυτή αναχώρηση, που υπάρχει βοηθά ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για την επαναλειτουργία των σχολείων και των Πανεπιστήμιων.

Μετά την Αθήνα ακολουθεί η Θεσσαλονίκη ως προς την κίνηση των επιβατών και μετά η Πάτρα. Για τη Θεσσαλονίκη από το ένα καθημερινό δρομολόγιο που έχουμε, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας επί καθημερινής βάσης βάζουμε τρία έκτακτα δρομολόγια. Ενδιαφέρον υπάρχει από το επιβατικό κοινό και για τα Ιωάννινα, αλλά υπάρχει κοινοπραξία μεταξύ των δύο ΚΤΕΛ, της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιωαννίνων. Συνεπώς υπάρχουν δρομολόγια και από τα δύο ΚΤΕΛ, τα οποία είναι πάντα αυξημένα και γεμάτα».

Δυνατότητα online κράτησης

Ο κ. Μούκας επιπλέον ζήτησε από το επιβατικό κοινό να κλείνει το εισιτήριο του όσο γίνεται νωρίτερα, ενώ υπενθύμισε και τη δυνατότητα που υπάρχει για την ηλεκτρονική εξυπηρέτησή τους (δυνατότητα online κράτησης).

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ψωμί για τρεις ημέρες το Μ. Σάββατο