Ξεκινούν οι διαδικασίες για τον καθορισμό ως «αργίας» της 11ης Ιουνίου

Σύμφωνα με αξιόπιστη πληροφόρηση την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με δύο θέματα μόνο. Το ένα μάλιστα από αυτά, είναι ένα θέμα, που από καιρό θα έπρεπε να είχε αποφασισθεί, αλλά, όπως λέει και μια παροιμία «κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την 11η Ιουνίου, η οποία ως γνωστόν είναι η μέρα της άλωσης της πόλης του Βραχωριού από τους αρματωλούς του Ξηρομέρου, του Ζυγού, του Βάλτου και του Απόκουρου, οι οποίοι με συντονισμένη και μαζική επίθεση κατάφεραν να κατακτήσουν το πιο ισχυρό διοικητικό και στρατιωτικό εκείνη την εποχή οθωμανικό οχυρό στη Δυτική Ελλάδα.

Η ημέρα αυτή, η οποία θεωρείται και είναι από πολλούς ιστορικούς εξαιρετικά σημαντική για την τοπική ιστορία, αφού σήμανε ουσιαστικά το τέλος της οθωμανικής παρουσίας στην περιοχή η σημερινή δημοτική αρχή επιθυμεί να την τιμήσει ανάλογα, γι’ αυτό και ξεκινάει τη διαδικασία για τον ορισμό της με προεδρικό διάταγμα ως επίσημης τοπικής αργίας.

Το άλλο θέμα αφορά στη συγκρότηση των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που προέκυψαν και τη διαδικασία της τεκμηρίωση τους.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr