Δ. Ξηρομέρου: Το παράκτιο κομμάτι για τουριστική ανάπτυξη (Video)

Σε παρέμβαση του στο βραδινό δελτίο του IONIAN, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης αναφέρεται στον εμπαιγμό του διορισμένου Υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου προς το πρόσωπο του και την Επιτροπή Αγώνα, που ενώ προσκλήθηκαν από τον ίδιο σε ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, ο ίδιος ανεξήγητα απέφυγε να παραστεί.

Επίσης εξηγεί με λίγα λόγια γιατί το συγκεκριμένο προτεινόμενο σχέδιο της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα της νομοθεσίας, που ζητά σαφώς την ύπαρξη συγκεντρωτικής λογικής και οικονομίας του θαλάσσιου χώρου, ώστε να τακτοποιηθούν οι άναρχες χωροθετήσεις του παρελθόντος και να μπει μία σειρά και μία τάξη στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ώστε να περιοριστούν οι συγκρούσεις με άλλες δραστηριότητες.

Οι ίδιοι οι ιχθυοκαλλιεργητές, ενώ ομολογούν την άναρχη και διάσπαρτη χωροθέτηση των προηγούμενων χρόνων, έρχονται με μία στρέβλωση της νομοθεσίας να καταλάβουν το φιλέτο του παράκτιου κομματιού του Δήμου Ξηρομέρου, που παλιότερες αποφάσεις της Νομαρχίας Αιτ/νίας, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου, αλλά και το Περιφερειακό Χωροταξικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το προορίζουν για τουριστική ανάπτυξη.

Οι ιχθυοκαλλιεργητές θεωρούν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουν πόδι σε αυτό το πανέμορφο κομμάτι.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να τους περάσει όσο και να το προσπαθήσουν. Η τοπική κοινωνία θα είναι δυναμικά απέναντι και αυτό θα το νιώθουν όλο και πιο πολύ όσο περνάει ο καιρός.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ