Χοιρινό πρασοσέλινο

Φαγητό καθαρά χειμωνιάτικο, καλό, γιορτινό και σε πολλές περιοχές επίσημο χριστουγεννιάτικο πιάτο.

Υλικά

  • 1.700 γρ. χοιρινή σπάλα (με το κόκαλο), κομμένη σε μερίδες
  • περίπου 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό σέλινο με τη ρίζα του
  • 500 γρ. πράσο, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • τα φύλλα από 6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

gastronomos.gr