Ο Χρ. Παπαϊωάννου στο AgrinioTimes.gr για το τροχαίο του 17χρονου Βασίλη με άγρια άλογα (Video)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου έχει κατατεθεί από τον Δικηγόρο της Οικογένειας του 17χρονου Βασίλη, κ. Χριστόφορο Παπαϊωάννου, σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που είχε, στον δρόμο μεταξύ Γαλατά Ναυπακτίας και Κρυονερίου, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε με τη 19χρονη φίλη του, συγκρούστηκε με άγρια άλογα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός και των δύο παιδιών, τα οποία στη συνέχεια ποδοπατήθηκαν από τα μεγαλόσωμα ζώα.

Ο 17χρονος Βασίλης νοσηλεύτηκε στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση και έτσι ο νεαρός μεταφέρθηκε στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου για αποθεραπεία.

Ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στο AgrinioTimes.gr, είπε πως παραβρέθηκε στο σημείο του τροχαίου με ειδικό πραγματογνώμονα και τόνισε πως «θα προσπαθήσει να αποδείξει στο Δικαστήριο και στον αρμόδιο Εισαγγελέα την πλήρη ευθύνη του αρμόδιου συντηρητή του δρόμου, είτε αυτός λέγεται Περιφέρεια, είτε αυτός λέγεται Ελληνικό Δημόσιο».

Στο μεταξύ, τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ομαλής συμβίωσης των ανθρώπων και των άγριων αλόγων, ζητά με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην επιστολή προς τους Υφυπουργούς Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης τονίζει την επικινδυνότητα που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των άγριων αλόγων και παραπέμπει στον πρόσφατο τραυματισμό δύο νέων ανθρώπων συνέπεια τροχαίου, όταν τα άλογα μετακινήθηκαν από την ορεινή περιοχή και βγήκαν προς αναζήτηση τροφής στην εθνική οδό Μεσολογγίου – Αντιρρίου.

Ακολουθεί η αποκλειστική δήλωση του κ. Χριστόφορου Παπαϊωάννου στο AgrinioTimes.gr (Agrinio365 TV):