Χρ. Σταϊκούρας: «Κινητό και τραπεζική κάρτα γίνονται εισιτήριο για τα Μ.Μ.Μ.»

Την εξαγγελία πως σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με περισσότερους τρόπους (όπως μέσω κινητού και τραπεζικής κάρτας) επανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας .

«Προχωράμε στην εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε σε συνέντευξή του, την Κυριακή (16.07.2023) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Και, όπως εξήγησε, «μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο.

Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αύξηση συγκοινωνιακού έργου και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα πρώτα «πράσινα» λεωφορεία θα ενταχθούν στους στόλους της Αθήνας και Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2024, οι εργασίες κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό προχωρούν, ενώ ολοκληρώνεται το Μετρό Θεσσαλονίκης.

newsit.gr

 

Διαάστε επίσης: Κλινικά νεκρός ο οπαδός που του επιτέθηκαν για να ληστέψουν εργοτάξιο