Χρ. Σταρακά: «Η απόφαση της Συγκλήτου του Παν. Πατρών ταφόπλακα για το Αγρίνιο»

Χριστίνα Σταρακά: «Οποιαδήποτε κατάργηση ή μεταφορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων μας, είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης . Είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της»

Η Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Χριστίνα Σταρακά, με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου να ψηφίσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, δήλωσε τα εξής:

«Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, να ψηφίσει με πανηγυρικό τρόπο το στρατηγικό σχέδιο, αποτελεί ταφόπλακα για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση της πόλης  μας.

Ταυτόχρονα αποτελεί εμπαιγμό  και κοροϊδία για την τοπική κοινωνία ,η οποία εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολουθεί εις βάρος της, ένα θέατρο παραλόγου ανάμεσα στην πολιτεία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, το οποίο ξεκίνησε με την αρπαγή της Οικονομικής Σχολής, συνεχίστηκε με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και τώρα  ολοκληρώνεται  με το στρατηγικό σχέδιο  του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένα σχέδιο, το οποίο εξαφανίζει το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία από τον ακαδημαϊκό χάρτη, αφού καταργεί και μεταφέρει Πανεπιστημιακά τμήματα από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το πρόβλημα, δεν είναι ακαδημαϊκό αλλά πολιτικό. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα, για τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας. Αυτή αποφασίζει  για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ό,τι και να επικαλεστεί, σχετικά με τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών ,οι πολίτες της περιοχής  γνωρίζουν ότι είναι δική της η πολιτική ευθύνη κατάργησης ή μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.. Η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις εισηγήσεις ενός  δήθεν Στρατηγικού Σχεδίου Είναι η ώρα να αναλάβει της ευθύνες της».