Η Χρ. Τασολάμπρου με τις χορωδίες «Αγία Σκέπη» και «Ακαρνανικό Φως» στην Κωνσταντινούπολη

Με το Κέντρο Πολιτισμού Επιστήμης & Κοινωνικών Δράσεων «Μέντωρ» και με κεντρικό άξονα την Ελληνική Μουσική (Βυζαντινή – Παραδοσιακή), αλλά και το συγγραφικό της έργο, η Χρυσούλα Τασολάμπρου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, για μια σειρά συναντήσεων, και εκδηλώσεων που προωθούν την εικόνα της πόλης του Αγρινίου, της Αιτωλοακαρνανίας και της χώρας μας στο εξωτερικό.

Επιγραμματικά ορισμένες από της κεντρικότερες εκδηλώσεις θα είναι:

Στις 7 Μαΐου στο Πατριαρχείο, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και παρουσίαση του «ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΟΥ» μουσικού έργου της κ. Τασολάμπρου με Βυζαντινά – Παραδοσιακά και Ρεμπέτικα τραγούδια γραμμένα σε βυζαντινή σημειολογία.

Στις 8 Μαΐου στην Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου στην πλατεία Ταξίμ, η χορωδία «Αγία Σκέπη» έχει τιμητική Αρχιερατική Άδεια να ψάλλει τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων στη μεγαλύτερη Εκκλησία της Ευρωπαϊκής πλευράς, το καμάρι της Ελληνική Ομογένειας της Πόλης.

Στις 9 Μαΐου στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Της Ανατολίας Ωδή» με κύριο θέμα την «Ιστορική συμπόρευση Ελληνικής / Οθωμανικής Μουσικής» και ομιλητή τον Δρ Αντώνιο Χατζόπουλο. Οι χορωδίες της κ. Τασολάμπρου θα αποδώσουν παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την κ. Τασολάμπρου θα συνοδεύουν οι χορωδίες «Αγία Σκέπη» και Χορωδία Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» και καταξιωμένοι μουσικοί από το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, το Αιτωλικό, καθώς και εκπρόσωποι φορέων πολιτιστικών από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος.