Χρ. Τσιμπούκης: «Αίτημα αποφυλάκισης για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο» (Ηχητικό)

Αιτήματα αποφυλάκισης των τριών φερόμενων ως δραστών στη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας τον Ιανουάριο του 2021, πρόκειται να καταθέσουν οι συνήγοροί τους.

Μετά από δυόμιση περίπου μήνες από την υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο, έγινε γνωστό από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι στο σημείο του εγκλήματος, στην οικία του ηλικιωμένου ζευγαριού, δεν έχει βρεθεί DNA των κατηγορουμένων.

Το ιστορικό

Έπειτα από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου οκτώ ώρες οι τρεις άντρες οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε ο θάνατος του 91χρονου Δημήτρη Μηλιώνη και η σωματική βλάβη της 85χρονης συζύγου του, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, στις 19 Ιανουαρίου 2021.

Στην κατάθεσή της η 85χρονη είχε κατονομάσει τον ανιψιό της, τον οποίο αναγνώρισε, καθώς, σύμφωνα πάντα με τα όσα η ίδια δήλωσε, του έπεσε η μάσκα κατά την εισβολή των δραστών στο σπίτι του ζευγαριού στο Χαλκιόπουλο. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, είναι δύο αδέρφια, γείτονες του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Συνήγορος υπεράσπισης του ανιψιού του ηλικιωμένου ζευγαριού, κ. Χρήστος Τσιμπούκης, μίλησε στις ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr) και τη Νάντια Μπούτα: