Χρειάζεται παρέμβαση του, με αποδεδειγμένη ευαισθησία, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι «σκυλιά» και σκυλιά που είναι «άνθρωποι». Και δυστυχώς αυτό είναι μια αλήθεια που δύσκολα μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Λέω δυστυχώς, γιατί τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει όλοι διαδικτυακοί μάρτυρες βασανιστηρίων και δολοφονιών, από ανθρώπους «σκυλιά», που μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν, για τον τρόπο με τον οποίο όλοι αυτοί αντιλαμβάνονται το μεγάλο αγαθό της ζωής των πιο αδύναμων πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Να θυμάστε κάτι: Ένας άνθρωπος, που βασανίζει ή σκοτώνει ένα ζώο, με πολύ μεγάλη ευκολία μπορεί να βασανίσει ή να σκοτώσει και έναν άνθρωπο. Και αυτός, κατά τη γνώμη μου, ίσως να είναι ο μοναδικός κανόνας, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία εξαίρεση.

Αφορμή γι’ αυτή την ανάρτηση ήταν το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του live news, του Mega Channel, με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Δείτε ΕΔΩ

Και εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα.

Ωραία. Αυτή τη φρίκη την είδαμε… την «απολαύσαμε», μας σόκαρε, τη σχολιάσαμε, την έχουμε αναπαράγαγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να την στιγματίσουμε… και μετά; Τι κάναμε για να την σταματήσουμε; Τίποτα. Ούτε καν το αυτονόητο δεν έχουμε τολμήσει. Να την καταγγείλουμε επίσημα στον εισαγγελέα του Αγρινίου.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον εισαγγελέα Αγρινίου κ. Φίλιππο Καρατσίδη, ο οποίος έχει κατά καιρούς αποδείξει, εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, την ευαισθησία του σε ζητήματα παραβατικής και βίαιης κοινωνικής συμπεριφοράς, τον καλούμε να παρέμβει, χρησιμοποιώντας το αυτεπάγγελτο δικαίωμά του… Γιατί, αν περιμένει από όλους εμάς που αγανακτήσαμε, εξοργιστήκαμε, συγκινηθήκαμε, κλάψαμε κ.ο.κ, δεν πρόκειται τίποτα να συμβεί.


Λευτέρης Τηλιγάδας
Agrinio 365 Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Strar.gr