Χριστίνα Σκαπετούλια: «Ο κακός λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα»

Χριστίνα Σκαπετούλια: «Ο κακός λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα»

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να παρακολουθήσουμε το παραμύθι «ο κακός λύκος και η κοκκινοσκουφίτσα» σχετικά με τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα του Αγρινίου.

Ο κακός λύκος που λέγεται Πανεπιστήμιο Πατρών υπονομεύει διαρκώς την ύπαρξη Πανεπιστημιακής κοινότητας στο Αγρίνιο και οι φορείς (Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή, Βουλευτές, Φορείς της πόλης….) αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να νικήσουν τον κακό λύκο αλλά πάντα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο… Η υποκρισία περισσεύει.

Κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζαμε κάποια πράγματα βλέπαμε και φωνάζαμε από καιρό για τις εξελίξεις. Καμία έκπληξη. Τίποτα δεν θα μείνει στο Αγρίνιο. Τα πολιτικά παιχνίδια που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και Γαβρόγλου συνεχίζονται επί Κεραμέως εις βάρος της Πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης μας.

Είναι τελειωμένη από καιρό η ιστορία και όλα τα άλλα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ας μην κλαίνε και ας μην στενοχωριούνται λοιπόν κάποιοι τόσο πολύ… Η κακιά,παντοδύναμη Πάτρα θα τους δώσει για μια ακόμη φορά άλλοθι για να τους «απαλλάξει από τις ευθύνες τους».

Εμείς, ως πολίτες, θα δούμε επιτέλους κάποια στιγμή τι πραγματικά γίνεται; Ή θα αναθέτουμε μόνιμα τις δικιές μας ευθύνες για να έχουμε και «το κεφαλάκι μας ήσυχο»;

Χριστίνα Σκαπετούλια

Εκπαιδευτικός

Απόφοιτος του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ)