Χριστίνα Σταρακά: «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις καταστροφές» (Photo)

«Σήμερα,πραγματοποιήσαμε μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Αγρινίου,κ.Νίκο Θεοδωρόπουλο,αυτοψία σε κάποιες περιοχές του Δήμου μας που επλήγησαν μετά την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία», αναφέρει η κ. Σταρακά σε ανάρτηση της στο προσωπικό της προφίλ στο FB.

«Οι ζημιές που επήλθαν από την ισχυρή και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση», συνεχίζει, «είναι μεγάλες,τόσο στο οδικό δίκτυο,όσο και σε αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,οικίες, επιχειρήσεις και άλλες υποδομές.Για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις καταστροφές που επιφέρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

»Φαινόμενα,που πλέον χαρακτηρίζονται «τακτικά» και όχι έκτακτα.Αποφύγαμε όμως τα χειρότερα,αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα και οι καθαρισμοί χειμάρρων,που είχε προγραμματίσει αλλά και χρηματοδοτήσει κυρίως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά και λόγω σωστού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

»Από κάθε κρίση»,καταλήγει, «πρέπει να αρπάζουμε και την ευκαιρία. Έτσι λοιπόν,πρέπει άμεσα οι υπηρεσίες του δήμου μας,να προβούν στην καταγραφή ζημιών,στην σύνταξη μελετών και στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων,τόσο από την Περιφέρεια,όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.Σ αυτή την προσπάθεια,είμαστε όλοι εδώ!!»

Δείτε ΕΔΩ