Ο Χρήστος Γκούντας στον Antenna Star 103.5 για τον εμβολιασμό και το ρόλο των φαρμακείων (Ηχητικό)

Με την ιδιότητα του φαρμακοποιού και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου Τριχωνίδας μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Χρήστος Γκούντας, για τον εμβολιασμό και τον ρόλο που έχουν τα φαρμακεία σε αυτόν.

«Η ηλιακή ομάδα που καλείται να κλείσει ραντεβού από σήμερα είναι άνω των 85 ετών. Εμείς ως φαρμακεία που στη συνείδηση του κόσμου το φαρμακείο είναι χώρο πρωτοβάθμιας φροντίδας δε θα μπορούσαμε να μείνουμε έξω από την προσπάθεια που γίνεται. Για να διευκολύνουμε τους ασθενείς, τους πολίτες προθυμοποιηθήκαμε να κλείνουμε ραντεβού.

Εμβόλια δε θα κάνουμε ακόμη στο χώρο των φαρμακείων. Τα φαρμακεία δεν έχουν τη δυνατότητα φύλαξης, αποθήκευσης των συγκεκριμένων εμβολίων της Pfizer που θέλουν ειδικές συνθήκες διατήρησης. Απλά γίνεται μια συζήτηση για τα επόμενα εμβόλια άλλης εταιρείας που συντηρούνται από τους δύο έως τους οκτώ βαθμούς, δηλαδή, σε ένα κοινό ψυγείο.

Προς το παρόν τα ραντεβού που θα κλείνουμε θα αναφέρονται σε εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο της Pfizer.

Οι άνω των 85 των οποίων ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις 20 Ιανουαρίου 2021 είτε στα Κ.Ε.Π., είτε στα φαρμακεία με το Α.Μ.Κ.Α. τους και ένα κινητό τους τηλέφωνο όπου θα κλείνουν το ραντεβού στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο ή μάλλον δυο ραντεβού για την πρώτη δόση και την επαναληπτική σε 21 ημέρες μετά. Το ραντεβού δεν μπορεί να ακυρώνεται παρά μόνο σε έκτακτες ανάγκες και για μία φορά. Δεν υπάρχει αλλαγή της ώρας του ραντεβού εκ των υστέρων. Ακυρώνεται μόνο για έκτακτες ανάγκες», ήταν η τοποθέτηση του ίδιου του Χρήστου Γκούντα συνεχίζοντας και υπογραμμίζοντας ότι: «όλη η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και εμείς προθυμοποιηθήκαμε να βοηθήσουμε σε όλη αυτή την κατάσταση».

Η επιστημονική άποψη του ίδιου για το αν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο ή όχι ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρη λέγοντας το εξής: «Σαφέστατα η απάντησή μου είναι ναι και τελεία».

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Γκούντα στον Antenna Star 103.5: