Χρήστος Στρεμμένος-Αγρίνιο: Έξοδος από τον ενεργειακό Μεσαίωνα (Φωτό)

Ο Καθηγητής Χρήστος Στρεμμένος, Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων στη Ρώμη (1982-1987) τιμά με την παρουσία του το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. 

Η ομιλία του καθηγητή, που διεξάγεται απόψε, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, έχει τον τίτλο «Έξοδος από τον ενεργειακό Μεσαίωνα» και απευθύνεται σε κάθε ακροατή, που ενδιαφέρεται για ενεργειακά θέματα και την παραγωγή άφθονης, καθαρής και φτηνής ενέργειας.

Ο Χρήστος Στρεμμένος γεννήθηκε στον Προυσό Ευρυτανίας. Τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Αγρίνιο και τις Πανεπιστημιακές στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, από το οποίο πήρε το πτυχίο Χημικού Μηχανικού με άριστα. Υπήρξε ερευνητής για μια επταετία, στο Ιταλικό Εθνικό Κέντρο Ερευνών (C.N.R.) και ακολούθως Καθηγητής Μοριακής Φασματοσκοπίας στο Πανεπιστήμιο Μπολόνιας.

Τα τελευταία 14 χρόνια της θεσμικής έρευνας, ασχολήθηκε αποκλειστικά με την βελτίωση της ψυχρής σύντηξης υδρογόνου, δευτερίου, με σπουδαία αποτελέσματα και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

stremenos (1)

stremenos (2)

stremenos (3)

stremenos (4)

stremenos (5)

stremenos (6)

stremenos (7)

stremenos (8)

sinidisi.gr