Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Συστατικά

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλεύρι για το άνοιγμα
  • Για το άλειμμα των μπισκότων
  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο γάλα εβαπορέ

Για το ψήσιμο

λαδόκολλα

Για την διακόσμηση

τρούφες τις αρεσκείας σας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε με το χέρι μας το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την ζύμη μας για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Στην συνέχεια πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με λίγο αλεύρι χωρίζουμε την ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα πάχους περίπου 1 εκατοστό.

Με την βοήθεια μερικών κουπ-πατ σχηματίζουμε τα σχέδια που θέλουμε

Τοποθετούμε τα μπισκότα στην λαδόκολλα

Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το εβαπορέ με τον κρόκο και αλείφουμε τα μπισκότα μας

Τέλος τα πασπαλίζουμε με την τρούφα Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12΄ .

 

Πηγή: akispetretzikis.com

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr