«Χρυσές» Μπόζη-Κλωναρίδου «ασημένιες» Σπανάκη-Παπαδοπούλου στο Ευρωπαϊκό!

Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Μαρία Μπόζη κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στα 470, στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στη Ριβιέρα ντελ Γκαρντα της Ιταλίας, με τις  Αριάδνη Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου να πανηγυρίζουν το ασημένιο στα 420 U-17.

Το ελληνικό δίδυμο ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με 58 βαθμούς ποινής, ακολουθούμενο από το γαλλικό σκάφος με τις Λεφόρτ/Γκρανιέρ με 66β.π. και τρίτες τις Γερμανίδες Βάνσερ με 69β.π.

Αριάδνη Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 420 κάτω των 17 ετών με 75 β.π., με την Ιταλία και τις Σποσάτο-Σεντρόνε να πανηγυρίζουν το χρυσό με 4β.π. λιγότερους. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της Ισπανίας με 84β.π.

Στην κούρσα μεταλλίων μετείχε ένα ακόμη ελληνικό πλήρωμα αυτό των Παππά και Τσαμοπούλου, οι οποίες έμειναν στην 7η θέση με 123β.π.

Τέλος, στα 420 οι Αθανασόπουλος και Τάσσιος έμειναν εκτός βάθρου καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 126β.π., πίσω από τα πληρώματα της Ισπανίας (57β.π.), ΗΠΑ (94β.π.) και Ιταλιας (117β.π.)

Αργυρώ Γιαννουδάκη – gazzetta.gr