Χρυσό Μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η Άννα Κορακάκη (Videos)

Η αξία και το ταλέντο της Άννας Κορακάκη μίλησαν στην κατάλληλη στιγμή και η Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο πιστόλι 25μ. στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας.

Η Κορακάκη δε ξεκίνησε καλά στον αγώνα και στις βολές ακριβείας με σκορ 289/300 κατέλαβε την ένατη (9) θέση, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός τελικού.

Ωστόσο, μία μέρα μετά, το πρωί της Δευτέρας, στις βολές ταχείας κατετάγη στην τρίτη θέση με 584 βολές και πέρασε στις οκτώ καλύτερες του Τελικού.

Εκεί πλέον, έχοντας αποβάλλει το άγχος και νιώθοντας σίγουρη για τον εαυτό της, πέρασε στο medal match ως πρώτη από το γκρουπ της

Αφού έφυγαν από τον αγώνα πρώτα η Γεωργιανή Salukvadze και η Γερμανίδα Vennekamp έμεινε το μοναδικό εμπόδιο για το χρυσό, που ήταν η Κostadinova από τη Βουλγαρία.

Οι δύο αθλήτριες πήγαιναν μαζί μέχρι την τελευταία σειρά των βολών, όταν η Αννα ευστόχησε μία φορά παραπάνω και κατέκτησε το χρυσό με 27 πόντους έναντι 26 της Kostadinova.

Από τους πρώτους που της έδωσαν συγχαρητήρια, ήταν και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος που παρακολούθησε από την αρχή την σπουδαίο αγώνα της και έκανε και την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου.

Eίναι το τέταρτο μετάλλιο για την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο το 2015 στο Μπακού, στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. και ένα χρυσό (πιστόλι 25μ.) και ένα ασημένιο (αεροβόλο 10μ.), τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μινσκ.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης Οικονόμου νέος Υφυπουργός Αθλητισμού