Υγειονομικο-οικονομικές συμπληγάδες

Αντιλαμβάνομαι ότι η αγορά δεν αντέχει άλλο, από την άλλη όμως δεν αντιλαμβάνομαι πως με 3.616 κρούσματα, 739 διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι, που ανακοινώθηκαν χθες η Κυβέρνηση προχώρησε στη χθεσινή χαλάρωση.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Από τη μια «οι επιφυλακτικοί» της επιτροπής των λοιμοξιολόγων προειδοποιούσαν ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει βήμα-βήμα και διαφωνούσαν με την ταυτόχρονη επανεκκίνηση των σχολείων και του λιανεμπορίο, ενώ αισθάνονταν ασφάλεια μόνο με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων, χωρίς μάλιστα να κουβεντιάζουν κανένα ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης (ούτε των εξωτερικών χώρων), όπως έγραφε προχθες το aftodioikisi.gr, πριν περάσει το Πάσχα.

Από την άλλη οι «σκληροί» της επιτροπής, όπως αναφέρει το matrix24, θεωρούν ότι η συγκυρία διεξαγωγής αυτής της συζήτησης είναι λαθεμένη και ότι αυτή τη στιγμή με τα νοσοκομεία να έχουν «ξεχειλίσει», δεν μπορεί να συζητάμε για καμία επανεκκίνηση ουδενός τομέα. Οι ίδιοι μάλιστα πιστεύουν ότι ως τις 15 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει κανένα περαιτέρω βήμα χαλάρωσης των μέτρων και προβλέπουν πως η παραμικρή αύξηση της κινητικότητας θα οδηγήσει σε περισσότερους από 1.000 διασωληνωμένους.

  • Και μεις στη μέση, με μια απόφαση που αφορά την υγεία όλων μας να παίρνεται κάτω από τις πιέσεις των κλάδων της οικονομίας.

Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά αυτή η χαλάρωση ελπίζω (που δεν το βλέπω) να μας βγει σε καλό.