ΥΠ.ΕΣ.: Συζητά μόνιμη λύση για τους εργαζόμενους στα Κ.Δ.Α.Π.

Ανοιχτός στο να βρεθεί μόνιμη λύση για τους 2.200 εργαζόμενους στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. – ΜΕΑ, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο αρμόδιος τομέαρχης της Ν.Δ. και σημερινός υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς (ομιλία σε στο συνέδριο της ΠΑΕΚΔΑΠ στις 15/3/19), εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικώς Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη σημερινή συνάντηση με την ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να πραγματοποιηθεί το επόμενο δεκαήμερο συνάντηση εργασίας μεταξύ ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ και ΠΑΣΕΚΔΑΠ, προκειμένου να αποτυπωθεί ο οδικός χάρτης για την εργασιακή αποκατάσταση των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, οι οποίοι καλύπτουν αυτές τις θέσεις για πολλά χρόνια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητώντας την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, με εφαρμογή του μοντέλου «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπήρξε διάσταση απόψεων στο θέμα της μονιμοποίησης, ωστόσο κρίνουν θετική την εξέλιξη ότι ο υπουργός αναγνωρίζει και ακούει τα αιτήματα τους, ενώ συζητά να δοθεί μόνιμη λύση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η γενική γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης: Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

ΑΠΟΦΑΣΗ Κ.Ε.Δ.Ε. για Κ.Δ.Α.Π.: “Πάγια θέση μας η μονιμοποίηση του θεσμού

Μετά από αίτημα των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. – ΜΕΑ των Δήμων, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επανέλαβε με ομόφωνη απόφασή του την πάγια θέση των Δήμων που δεν είναι άλλη από την ανάγκη για θεσμοθέτηση μόνιμων Δομών Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. – ΜΕΑ στους Δήμους, με κάλυψη του λειτουργικού κόστους με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό με ισχυρή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΣΕΚΔΑΠ: Με την απόφαση αυτή, που επικαιροποιεί την προηγούμενη του 2018, οι Δήμαρχοι όλης της χώρας, μέσω του συλλογικού τους οργάνου επιβεβαιώνουν απερίφραστα πως διεκδικούν ευθέως τη διασφάλιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.- ΜΕΑ με μόνιμο πλέον χαρακτήρα στους Δήμους, διατυπώνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Η λειτουργία τους μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στιγματίστηκε από την μακροχρόνια χρηματοδοτική και εργασιακή ανασφάλεια, καθιστώντας τόσα χρόνια τη λειτουργία των Δομών κάθε άλλο παρά σταθερή και εξασφαλισμένη, θέτοντας τους Δήμους, μαζί με τους εργαζόμενους, σε μία διαρκή εγρήγορση και αγωνία να προλάβουν κάθε φορά “τα χειρότερα”.

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Κ.Ε.Δ.Ε., ούτως ώστε να διαμορφώσουμε ένα κοινό διεκδικητικό μέτωπο Δημάρχων-Εργαζομένων, μέσω του οποίου θα καλέσουμε την Κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τη μονιμοποίηση του θεσμού που υπηρετούμε.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ