ΥΠ.ΠΟ.: Χρηματοδότηση 25.000 ευρώ, σε Μεσολόγγι και Ξηρόμερο

Με το συνολικό ποσό των 1.828.140 ευρώ επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, 164 δράσεις που αφορούν στον Ψηφιακό Πολιτισμό, στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και σε δράσεις Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, οι Ομάδες Εργασίας, πρότειναν την επιχορήγηση και παραχώρηση αιγίδας, σε 83 προτάσεις Ψηφιακού Πολιτισμού, 50 οι οποίες αφορούν την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, καθώς και 31 προτάσεις για δράσεις Μουσείων σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα αυτά 25.000 ευρώ έρχονται στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας και χρηματοδοτούν αντίστοιχες δράσεις από συγκεκριμένους φορείς.

Αυτές είναι:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πρόταση: Η Διέξοδος στον κόσμο του ψηφιακού πολιτισμού

Επωνυμία Φορέα: Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο “Διέξοδος”

Επιχορήγηση: 17.000 ευρώ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Πρόταση: «Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη: Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου»
ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια, του Δήμου Ξηρομέρου
Επιχορήγηση και Αιγίδα 5.000 €

«Το λαογραφικό ημερολόγιο του ψαρά»

«ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ – MESSOLONGHI BY LOCALS (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία)»
Επιχορήγηση και Αιγίδα 3.000 €

Όπως δήλωσε η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη, «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση προς τους φορείς για την υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού, αλλά και την παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος. Η καλλιτεχνική παραγωγή και έκφραση, μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία και τα νέα μέσα, μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, ειδικά στις παρούσες συνθήκες που η εμπειρία του ζωντανού θεάματος, της πολιτιστικής δράσης, αναπόφευκτα προσαρμόζεται στα δεδομένα που επιβάλλει η προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, με διαφορετικές προσκλήσεις, το ΥΠΠΟΑ υποστηρίζει δράσεις, που σχετίζονται αφενός με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, δεδομένου ότι είναι ένας τομέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνον πολιτιστικό, αλλά και αναπτυξιακό, καθώς προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τοπικών κοινωνιών προσδίδοντάς τους νέα δυναμική, αφετέρου με τα Μουσεία και τις Συλλογές που αφορούν στον Νεότερο Πολιτισμό, ενισχύοντας τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη λαϊκή έκφραση των τοπικών κοινοτήτων».

Media group «Agrinio 365» | Αίθουσα σύνταξης