Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου ο Νίκος Γκρίζης

Την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Αγρινίου ανακοίνωσε και επίσημα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος της νυν Δημοτικής Αρχής κος. Νίκος Γκρίζης.

Όπως, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επικεφαλής ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, με την προσδοκία να βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο σημείο εκκίνησης».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Είμαι ο Νίκος Γκρίζης, 44 ετών, Δικηγόρος στην πόλη του Αγρινίου.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά του Δήμου από το 2006 μέχρι σήμερα, με την διαρκή τιμητική στήριξη στο πρόσωπό μου από σας, είναι αποτέλεσμα της αγάπης για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο Δήμος έχει προοπτική άλλα δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, οι κοινές μας ανησυχίες μετατράπηκαν σε κοινή αβεβαιότητα και η πηγαία αισιοδοξία μας ότι αυτός ο τόπος μπορεί να τα καταφέρει, σε γενικευμένη ματαιοδοξία. 

Επιλέγουμε να ζούμε σε μια πόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχασε τα μεγάλα «υπαρξιακά» στοιχήματα, απώλεσε τα πανεπιστημιακά τμήματα, συνήθισε την προκλητική αδιαφορία για την παρακμή του πάρκου και υπέστη την κατάρρευση των δομών υγείας της περιοχής.

Η αποτυχία τείνει να γίνει στρεβλή «κανονικότητα» για το Αγρίνιο. 

Η συντονισμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του Δήμου μας δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά συλλογικό μας χρέος, που θα προκύψει με σύνθεση δυνάμεων και ισχυρές συνεργασίες. 

Στο εγχείρημα που σας παραθέτω δεν περισσεύει κανείς και στοχεύει στην προγραμματική σύγκλιση, στην πολιτική πολυφωνία και την παραγωγική συνεννόηση. 

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα όταν οι συνεργασίες μας θα είναι πολυδιάστατες και ουσιαστικές, συνεργασίες με το κοινοβουλευτικό δυναμικό του τόπου, τα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς φορείς, τις επαγγελματικές οργανώσεις. 

Θα διορθώσουμε όλα εκείνα, που μας κρατάνε πίσω όταν η αλαζονεία, η εσωστρέφεια και η στείρα αντιπαράθεση θα δώσουν τη θέση τους στη δημιουργική διαβούλευση. 

Είναι καταλυτικής σημασίας να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας και να σχεδιάσουμε μεθοδικά τις παρεμβάσεις, που χρειάζεται το Αγρίνιο, αρχής γενομένης με την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας. Τα χωριά μας πρέπει να αποτελέσουν πεδίο μετρήσιμης ανάπτυξης, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, τη ραχοκοκαλιά του τόπου, να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, που δομικά θα παρουσιάζεται από την ισχυρή της μητρόπολη με πολλά ακμάζοντα κέντρα. 

Μία πόλη όμως δεν αναπτύσσεται αν δεν επενδύσει στην εξωστρέφεια, αν δεν επιδιώξει την αύξηση της επισκεψιμότητας, αν δεν αναδείξει την πολιτιστική της κληρονομιά. 

Είναι πια επιβεβλημένο να προσεγγίσουμε τεχνολογικά την εποχή μας με τον ψηφιακό ανασχηματισμό του Δήμου Αγρινίου. 

Βασικός αρωγός της καινοτομίας για την περιοχή μας οφείλει να είναι η νέα γενιά. 

Η στήριξη στους νέους μας πρέπει να πάψει να αποτελεί τετριμμένο του δημοσίου διαλόγου και να μετουσιωθεί σε υπαρκτή προοπτική που θα τους κρατήσει στον τόπο μας και θα δημιουργήσει συνθήκες εξέλιξης για εκείνους. Οφείλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά μας να μπορούν να ονειρευτούν την ζωή τους, χωρίς στερήσεις, στο Αγρίνιο. 

Φίλες και φίλοι,

Σας ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Αγρινίου, Επικεφαλής ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, με την προσδοκία να βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο σημείο εκκίνησης.

Σκοπός μου το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου, να καταφέρω να συνομιλήσω με τον καθένα από εσάς, να συνδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα, να αφήσουμε στην άκρη τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», να δημιουργήσουμε ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού και να χαράξουμε την πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αφετηρία του εγχειρήματος είναι οι κοινές μας ανησυχίες και προορισμός της προσπάθειας το Αγρίνιο του 2030».

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Κινητοποίηση των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων