Υπόθεση Λαγούδη: Έγινε στην Αθήνα η νέα πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο της 44χρονης (Βίντεο)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη,μετά και την πραγματογνωμοσύνη που έγινε στο αυτοκίνητό που μεταφέρθηκε σήμερα από το Αγρίνιο, όπου βρισκόταν, στην Αθήνα.

 

Θα ζητηθεί βοήθεια γενετιστή για εντοπισμό βιολογικού υλικού 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής ανέφερε ότι από εδώ και πέρα οι αρμόδιοι μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητο «φύλλο και φτερό». Όπως ανακοίνωσε, θα ζητήσουν τη βοήθεια γενετιστή, για να γίνει προσπάθεια εντοπισμού περαιτέρω αποτυπωμάτων βιολογικού υλικού και DNA. Τέτοια στοιχεία ενδεχομένως θα συμβάλλουν στην ταυτοποίηση των πιθανών ενόχων.

«Οι έρευνες δεν σταματούν ούτε από εμάς, ούτε από την Εισαγγελία Αγρινίου και δεν θα σταματήσουμε αν δεν φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα λέει ποιες ήταν οι συνθήκες θανάτου, ποιοι είναι οι ένοχοι κι ότι πρέπει να τιμωρηθούν», τόνισε.

 

«Πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια» λέει ο δικαστικός πραγματογνώμονας 

Στο σημείο μαζί με τον κ. Ταουξή βρέθηκε και ο κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, οποίος σε δήλωση του ανάφερε πως και στις δυο έκθεσεις που έχει συντάξει, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Γκουρμπάτσης αναφέρθηκε στο κομποσκοίνι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο κάθισμα του συνοδηγού, σημειώνοντας ότι από τις έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν της Ειρήνης Λαγούδη καθώς αυτό που έφερε η ίδια στη ζωή της βρέθηκε στο χέρι της.

 

Πειστήριο το κομποσκοίνι

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας κ. Αναστάσιος Δέδες έδειξε στο protothema.gr το σημείο που εντοπίστηκε το κομποσκοίνι μέσα στο αμάξι που μαρτύρησε η άτυχη Ειρήνη

«Το κομποσκοίνι βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού από την αστυνομία και το έχει καταγράψει σαν πειστήριο στην έκθεσή της η αστυνομία και τώρα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται το DNA», ανέφερε.

 

Ψάχνουν απαντήσεις στο αυτοκίνητο

Το χρυσαφί αυτοκίνητο μέσα στο οποίο η άτυχη 44χρονη εντοπίστηκε νεκρή έφθασε στην Αθήνα για πραγματογνωμοσύνη, καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας θεωρεί ότι από τη διαδικασία θα προκύψουν απαντήσεις στις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο έγινε η τραγωδία στη λίμνη Τριχωνίδα, βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου. Η οικογένεια, που επιμένει ότι ο θάνατος της Ειρήνης οφείλεται σε δολοφονία, θεωρεί ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν από την εξέτασή του οχήματος θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

 

Ένα νέο εύρημα «τάραξε» τις έρευνες

Τις προηγούμενες ημέρες, σε αυτοψία που διενεργήθηκε για λογαριασμό της οικογένειας εντοπίστηκε ένα μαύρο κομποσκοίνι χειρός με δύο μπλε χάντρες. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, κ. Βασίλη Ταουξή, το αντικείμενο δεν ανήκει στην Ειρήνη Λαγούδη. «Μιλάμε για ένα μεγάλο κομποσκοίνι, που μπαίνει σε αντρικό χέρι κι όχι σε γυναικείο», δήλωσε στο protothema.gr, διευκρινίζοντας ότι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση DNA. Ο κ. Ταουξής εκτιμά ότι το κομποσκοίνι, που βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού «αποσπάστηκε στην αψιμαχία που έγινε , στη μάχη που έγινε στην καμπίνα του μικρού αυτοκινήτου».