Υπόθεση Λιγνάδη: Οι μαρτυρίες 40χρονης και τραγουδιστή που τον «καίνε»

Η σύλληψή του πυροδοτεί και νέο κύκλο καταγγελιών με μία σειρά από πρόσωπα να σπεύδουν να τον καταγγείλουν για υποθέσεις βιασμών και παρενοχλήσεων.

Μετα τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, φαίνεται ότι κι άλλα θύματα σπάνε τη σιωπή τους δηλώνοντας την πρόθεση τους να πάνε στον εισαγγελέα και να καταθέσουν.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις και επικρατεί μυστικότητα στην εισαγγελία για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται  σε σχέση με την υπόθεση και τις κατηγορίες.

Σήμερα κατέθεσε και ένα τραγουδιστής ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πέσει θύμα του σκηνοθέτη αλλά φέρεται να γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν γενικότερα.

Οι εισαγγελικές αρχές όπως φαίνεται στο κατηγορητήριο αποδίδουν μια εμμονή και μια συγκεκριμένη μεθοδολογία στον κατηγορούμενο και προσπαθούν να σκιαγραφήσουν ένα γενικότερο προφίλ ενόψει της απολογίας του την Τετάρτη.

Συνεχίζουν να υπάρχουν καταγγελίες για την δράση του συγκεκριμένου ατόμου και οι δικηγόροι που χειρίζονται τις υποθέσεις λαμβάνουν βροχή καταγγελιών από ανθρώπους που θέλουν να καταθέσουν.

Σε περίπτωση που υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι που καταγγέλλουν βιασμό θα μεταβιβαστούν στις εισαγγελικές αρχές κάτι που μπορεί να μην γίνει και με μήνυση αλλά μπορεί να γίνει και με μαρτυρική κατάθεση όπως στην περίπτωση του 2ου βιασμού.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί για τους 2 βιασμούς που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον φάκελο της ανακρίτριας. Σε περίπτωση που προκύψουν περισσότεροι στην πορεία της έρευνας τότε μετά την απολογία του και αφού αποφασισθεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι θα κληθεί εκ νέου από τις εισαγγελικές αρχές.

«Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου αρκετοί ανθρωποί, οι οποίοι έχουν στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» αναφέρει ο Δικηγόρος Γιάννης Βλάχος.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΛΙΓΝΑΔΗ
23ΧΡΟΝΟΣ – Κατάθεση για βιασμό σε ηλικία 17 ετών
ΧΡΗΣΤΟΣ Π.  – Μήνυση για βιασμό σε ηλικία 14 ετών
ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.  – Μήνυση για βιασμό σε ηλικία 15 ετών (έχει παραγραφεί)

Οι καταγγελίες βιασμών αυτήν τη στιγμή είναι τρείς: Ενός 23χρονου σήμερα που αναφέρει πως έπεσε θύμα του σκηνοθέτη το 2015 σε ηλικία 17 ετών, καθώς και του 25χρονου Χρήστου Π κατοίκου πλέον, Σουηδίας, καθώς και του Βασίλη Κ, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 15 ετών, αλλά το αδίκημα έχει παραγραφεί. .

«Έχω επικοινωνήσει με νεαρά άτομα, τα οποί ήταν μαθητές του σε σχολή κι έχω πληροφορηθεί για τον λόγο, που διέκοψαν την συνεργασία», Δικηγόρος Γιάννης Βλάχος.

Στην τελευταία μάλιστα μήνυση, ο 25χρονος Χρήστος καταγγέλλει, ότι ο σκηνοθέτης τον νάρκωσε και στη συνέχεια τον βίασε, όταν αυτός πήγαινε στη δευτέρα γυμνασίου

«Δεν γνωρίζω τι άλλο μου συνέβη εκείνο το βράδυ διότι λιποθύμησα. Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις μου ήμουν γυμνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξημερώσει. Σηκώθηκα μετά βίας, η ναυτία που ένιωθα ήταν απερίγραπτη κι όλο μου το σώμα πονούσε. Ντύθηκα όπως όπως και τρεκλίζοντας όρμησα προς την πόρτα της εξόδου» δηλώνει ο 25 χρονος στο Ντοκουμέντο.

Νωρίτερα, στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας

«Άρχισε η διαδικασία, επομένως τον ρόλο τώρα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρόμος ανήκει στη δικαιοσύνη αυτήν τη στιγμή» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Αρκετοί είναι και οι συνάδελφοί του, που είχαν ακούσει, είχαν δει, αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν…

«Ήξερα τα πάντα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν τους απηύθυνα τον λόγο, αλλά περνούσα επιδεικτικά δίπλα τους. Γνώριζα» δήλωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Πολύ σοβαρά στοιχεία έρχονται να προσθέσουν και οι καταγγελίες για τον γνωστό σκηνοθέτη.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΛΙΓΝΑΔΗ
ΝΙΚΟΣ Σ. – Καταγγελία για βιασμό σε ηλικία 19 ετών
ΧΡΗΣΤΟΣ Χ. – Καταγγελία για αποπλάνηση σε ηλικία 15 ετών
40ΧΡΟΝΗ –  Μαρτυρία για σχέσεις με ανηλίκους και απειλές κατά της ζωής της.

Ο Νίκος Σ ήταν ο πρώτος, που κατηγόρησε τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 19 ετών. Η υπόθεση ωστόσο, έχει παραγραφεί. Ο Χρήστος Χ αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης προσπάθησε αρκετές φορές να τον αποπλανήσει, ενώ στενή φίλη του Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε στοιχειά για σχέσεις του με ανηλίκους και απειλές κατά της ζωής της σε περίπτωση που έλεγε όσα ήξερε….

«Κατέθεσα την Παρασκευή γιατί είμαι μητέρα. Γέννησα πρόσφατα, αγαπάω τα παιδιά, τα λατρεύω τα παιδιά. Όφειλα να το κάνω για να έχω καθαρή τη συνείδησή μου μέχρι το τέλος της ζωής μου» λέει 40χρονη φίλη του Λιγνάδη

Για τρίτη μέρα βρίσκεται σε κρατητήριο του 7ου ορόφου της Γ.Α.Δ.Α. ο Δημήτρης Λιγνάδης. Η μοναδική επίσκεψη, που είχε ήταν από τον δικηγόρο του, προκειμένου να συζητήσουν για την υπερασπιστική γραμμή, που θα ακολουθήσουν….

«Όλα αυτά, που έχουν βγει στην επιφάνεια με έχουν σοκάρει. Έχω μουδιάσει. Φήμες υπήρχαν ότι υπάρχει προτίμηση σε νεαρότερα άτομα, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα επρόκειτο για αυτήν την κατάσταση» λέει ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης.

Την ίδια ώρα, αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνα μετά από δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αφορούν σε ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία ενός ακόμη ηθοποιού, την προανάκριση της οποίας χειρίζεται η αστυνομία.

skai.gr