Υπόθεση Marfin: Δύο εμπρησμοί «οδηγός» στις έρευνες – Ζήτημα χρόνου οι συλλήψεις

Από την ημέρα που αποφασίστηκε να ανοίξει ξανά η υπόθεση της φωτιάς στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας κι ένα έμβρυο, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως. Δεν αποκλείονται ακόμη και συλλήψεις το επόμενο διάστημα.

Ο κύριος «οδηγός» στις έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που έβαλαν φωτιά στη Marfin κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Μαΐου 2010 φαίνεται πως είναι άλλες δυο εμπρηστικές επιθέσεις, σύμφωνα τα δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Πρόκειται για δυο επιθέσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά τη φωτιά στη Marfin και τον «Ιανό»: μια στη λεωφόρο Αμαλίας σε κτίρια του υπουργείου Οικονομικών και μια στη λεωφόρο Συγγρού, σε κτίρια της (τότε) Νομαρχίας Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της κρίσιμο βιντεοληπτικό υλικό αλλά και μαρτυρίες για τις κινήσεις των, τουλάχιστον, τεσσάρων δραστών για τον εμπρησμό της Marfin από τις δυο επιθέσεις που ακολούθησαν σε Αμαλίας και Συγγρού, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνουν στην εφημερίδα στελέχη της Κατεχάκη, οι κινήσεις των δραστών αποτέλεσαν μια πορεία «φωτιάς και θανάτου» που τώρα προσδιορίζεται.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες, η Ασφάλεια θα ενεργοποιήσει την έρευνα (μετά την εισαγγελική παραγγελία) που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις. Αστυνομικές πηγές, τονίζεται στο δημοσίευμα, θεωρούν πιθανό τα αποτελέσματα της έρευνας να ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου όταν και συμπληρώνονται 11 χρόνια από την τραγωδία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει 3 – 4 άτομα για την εμπρηστική επίθεση στον «Ιανό», απέναντι από τη Marfin.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η επανεξέταση της υπόθεσης Marfin βασίστηκε σε μαρτυρίες και πληροφορίες από άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που αποστασιοποιήθηκαν και από αυτόπτες μάρτυρες, που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό.

Στοιχεία αντλήθηκαν και από το ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη το 2012 από υπηρεσιακούς παράγοντες και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε εκμεταλλεύσιμο υλικό.

newsit.gr