Στα ύψη η κόντρα Ν.Δ. – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ανεβάζουν την κόντρα σε πολιτικό επίπεδο με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επιδίδονται σε εκατέρωθεν κατηγορίες.

Με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για λαϊκισμό, αναφέροντας ότι «κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές» αλλά και ότι «αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά».

Άμεση η απάντηση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει λόγο εξάντληση των επικοινωνιακών κόλπων της κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κάνει λόγο για διαστρέβλωση από πλευράς ΝΔ στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλώντας το κυβερνητικό κόμμα για «πολιτική αθλιότητα».

Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού.»

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. Ο λαϊκισμός χέρι – χέρι με την ανευθυνότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε συνολικά μια τροπολογία 6 άρθρων που επεκτείνει (με ΚΥΑ και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών) τη γενικευμένη και τιμωρητική υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Είναι πολιτική αθλιότητα να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι αυτή η στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή, που ξεκάθαρα συνοδεύεται με στήριξη του καθολικού εμβολιασμού ως πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεπάγεται άρνηση των αναγκαίων κυρώσεων σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, υπονομεύοντας τη Δημόσια Υγεία και πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβολιαστικό εγχείρημα.

Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η «γύμνια» στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται.

ethnos.gr