Στα ύψη παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων εξαιτίας του κορωνοϊού

Στα ύψη παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, προβληματίζοντας τους ειδικούς, ενώ τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι μειώνονται σταδιακά.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δείχνει να σταθεροποιείται κάτω από τα 1.000 κάθε ημέρα, με ανάλογη τάση προς μείωση να παρουσιάζουν και οι ημερήσιοι θάνατοι.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τους λοιμωξιολόγους και τους υπεύθυνους του Ε.Σ.Υ., αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων, ο οποίος μειώνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Ο.Δ.Υ. ανήμερα των Χριστουγέννων, 470 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και είναι ένας αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τους 300 που υπολόγιζαν οι λοιμωξιολόγοι, μετά από την εφαρμογή του lockdown στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, με αργό ρυθμό μειώνεται και το φορτίο στην περιοχή της Αττικής, με το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων να καταγράφεται στην Αττική, ενώ συνεχίζεται η μείωση του φορτίου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι μόνο η Δυτική Αττική που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται αρκετά κρούσματα και στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που εξετάζεται με προσοχή από τους αρμόδιους.

dikaiologitika.gr