Ζάκυνθος: 64χρονος πρόσφερε… ζωή μέσα από τον θάνατό του

Ζάκυνθος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η λήψη οργάνων από 64χρονο δότη, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος.

Τα μοσχεύματα πνευμόνων και νεφρών μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου εκφράζει «τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας».

Ακόμα, η διοίκηση του Νοσοκομείου «ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Ε.Θ. και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου, για την συμμετοχή και άψογη ανταπόκριση στην όλη διαδικασία.

Επίσης ευχαριστεί τις χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την λήψη των πνευμόνων και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Πατρών και Ιωαννίνων για την λήψη των νεφρών».

Τέλος, ο Γενικός Συντονισμός έγινε από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και η διαδικασία τελούσε υπό την Αιγίδα της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, zantetimes.gr

 

Διαβάστε επίσης: Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Τετάρτη σε Αγρίνιο και Παναιτώλιο