Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: Έως 300.000 ευρώ – Η Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Χίο και Λέσβο

Σύμφωνα με εκτίμηση δική της, το κόστος των αστυνομικών, η μίσθωση των πλοιαρίων, η μετακίνηση των οχημάτων αλλά και τα χημικά, κόστισαν περίπου 250 με 300.000 ευρώ.

Περί των 250 με 300.000 ευρώ εκτιμάει πως κόστισε η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε Λέσβο και Χίο η Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραία Φαινόμενα», η επιχείρηση, σύμφωνα με δικιά της εκτίμηση, δηλαδή, το κόστος των αστυνομικών, η μίσθωση των πλοιαρίων, η μετακίνηση των οχημάτων αλλά και τα χημικά, κόστισαν περίπου 250 με 300.000 ευρώ.

«Αν τα διαχειριζόμουνα εγώ θα τα διέθετα σε πρόσληψη υπαλλήλων για να αποδίδω το άσυλο όσο ταχύτερα γίνεται» συμπλήρωσε.

Η κ. Τσιριγώτη ήταν η γυναίκα η οποία χειρίστηκε την προσφυγική κρίση. Εκτελούσε χρέη Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας συνόρων. Πρόκειται για την αντιστράτηγο που διακρίθηκε με τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, καθώς χειρίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κρίσιμα θέματα. Παράδειγμα, οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου, στην Ειδομένη αλλά και στον Έβρο.

Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν στις 16 Φεβρουαρίου του 2016 όταν τοποθετήθηκε στη θέση της Προϊσταμένης Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

in.gr