Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)

Συστατικά

  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

1 στικ κανέλα
ρόδι
δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Glühwein

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

 

akispetretzikis.com