Ζωή-Ελευθερία Σώκου: Πιο αποδοτική καλλιέργεια της ελιάς με τεχνολογίες και νέες πρακτικές

Με στόχο να συνδυάσει επαγγελματικά τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, η Ζωή-Ελευθερία Σώκου διευρύνει συνεχώς τις γνώσεις της.

Με το πρώτο της πτυχίο να αφορά τα τουριστικά επαγγέλματα και το δεύτερο τη δενδροκομία, η Ζωή έχει ως σκοπό να δημιουργήσει τη δική της αγροτουριστική μονάδα, παράγοντας τα δικά της προϊόντα και φιλοξενώντας τους επισκέπτες της.

Ως τελειόφοιτη του ΙΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην ειδικότητα της δενδροκομίας, η ίδια έλαβε γνώσεις για να διαχειρίζεται πιο αποδοτικά και βιώσιμα την καλλιέργεια ελιάς 150 στρεμμάτων που διαθέτει στην περιοχή του Αγρινίου.

«Είμαι αγρότισσα τρίτης γενιάς και συνεχίζω την καλλιέργεια ελιάς που διαθέτει η οικογένειά μου.

Παρόλο που έχω σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα, μπήκα στον αγροτικό τομέα με τη σκέψη να συνδυάσω τη γεωργία με τον αγροτουρισμό, καθώς η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας τόπος πλούσιος με λίμνες, ποτάμια και βουνά.

Στόχος μου είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσω τη δική μου αγροτουριστική μονάδα, στην οποία οι επισκέπτες θα γεύονται τοπικά προϊόντα και θα επισκέπτονται τις ομορφιές του τόπου μας», εξηγεί στην «ΥΧ» η Ζωή.