Ζόρικοι κορωνοϊκαιροί

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ. Ο Κορωνοϊός δεν είναι απλά και μόνο εδώ… είναι εδώ και είναι παντού. Έχει μπει στο Αστυνομικό Μέγαρο, στο ΚΕΠ σε κοινωνικές δομές, σε μονάδες υγείας… παντού.

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός πρωτόγνωρο, το οποίο όμως έχει μεγάλη διάρκεια και επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα, αναδεικνύει αδυναμίες, ξεσκεπάζει ανισότητες και μας «χτυπάει» την καμπάνα κάνοντάς μας όλους, να αγωνιούμε για όσα μας «επιφυλάσσει» σε αυτό το δεύτερο γύρο.

Και αν στο πρώτο κύμα με όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, που εφαρμόστηκαν, καταφέραμε να μην αισθανθούμε απειλή, σήμερα αυτή η αίσθηση έχει αλλάξει άρδην και το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί. Σήμερα είμαστε ακόμα πιο πολύ εκτεθειμένοι στον ιό και αυτό απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο αλώβητοι.

Τα μέτρα είναι γνωστά και οφείλουμε να τα εφαρμόζουμε με ευλάβεια. Μάσκα παντού, μακριά από  συγχρωτισμούς, καλό πλύσιμο των χεριών έτσι ώστε, ο «σώζων εαυτόν» να σώζει και τον διπλανό του και τούμπαλιν, που λέγανε και οι παλιοί.


Γράφει και υπογράφει ο Εγκεφαλογράφος
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-star.gr