Αγρίνιο: Οι πρώτοι των πρώτων (νέο δημοσίευμα)

nikos-katsanakis--702x336

Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος της «Συνείδησης», σχετικά με τους αριστούχους των Γ.Ε.Λ του Αγρίνιου και μετά από την επίλυση πολλών ζητημάτων, που προέκυψαν σε κάποια σχολεία, όπως στο 3ο και στο 4ο Λύκειο Αγρινίου, ανακοινώθηκαν και οι αριστούχοι των δύο αυτών σχολείων. Τα προβλήματα που προκάλεσαν την καθυστέρηση αυτή αφορούν στο νέο σύστημα my school, καθώς επίσης και το ηλεκτρονικό σύστημα των σχολείων, σύμφωνα με τους διευθυντές των σχολείων κ Στάθη Πίτσα και Κών/νο Γιαννακά αντίστοιχα. Το δεύτερο ζήτημα ήταν αρκετό, ώστε να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουν το συνολικό βαθμό των μαθητών τους και να είναι υποχρεωμένοι με χαρτί και μολύβι να κάνουν τις μαθηματικές πράξεις για όλα τα παιδιά, ένα προς ένα, έχοντας επιπλέον όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προς το Υπουργείο.

Στο 3ο Γ.Ε.Λ πρώτος ήρθε ο Νίκος Κατσανάκης με 19,3, ακολούθησε ο Γιάννης Τσεκούρας με 18,65 και στην τρίτη θέση ήρθαν ο Ανδρέας Ροκοπάνος και η Παναγιώτα Κουτσουβέλη με 18, 57. Στο εν λόγω σχολείο αρίστευσε το 6,5% των μαθητών, τον χαρακτηρισμό λίαν καλώς, πήρε το 31%, καλώς το 26,5%, ενώ κάτω από τη βάση έγραψε το 25% των μαθητών.

Στο 4ο Γ.Ε.Λ η Ειρήνη Καπελάρη ήρθε πρώτη, βγάζοντας 19, με τον ίδιο βαθμό αρίστευσε ο Δημήτρης Αργύρης, ενώ η Γεωργία Βασίλα και η Δανάη Καραΐσκου έβγαλαν 18,6.

Όπως και χθες, με τους αριστούχους των υπόλοιπων σχολίων, έτσι και σήμερα η «Συνείδηση» προσπάθησε να εντοπίσει και να μιλήσει με όσους αριστεύσαντες το επιθυμούσαν ή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της.

Νίκος Κατσανάκης δήλωσε: «Ενδιαφέρομαι για Ιατρική, αλλά σκέφτομαι και το ενδεχόμενου της Στρατιωτικής Ιατρικής. Όλη η χρονιά είχα πρόγραμμα, προσπαθώντας να μην έχω κενά και να είμαι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις μου. Διασκέδαζα πολύ συχνά αλλά με βοήθησε ότι είχα καλούς καθηγητές, οι οποίοι με στήριξαν πολύ, όπως επίσης και η οικογένειά μου. Η προτροπή μου για τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις είναι να μην αγχώνονται, γιατί το άγχος δεν φέρνει καλά αποτελέσματα και να έχουν πρόγραμμα στο διάβασμά τους, χωρίς να κάνουν υπερβολές».

Η Ειρήνη Καπελάρη δήλωσε: «Όλη τη χρονιά διάβαζα πολύ έτσι ώστε να είμαι προετοιμασμένη για τις εξετάσεις. Τις τελευταίες μέρες είχα άγχος, όπως και τις ώρες των πανελληνίων. Φέτος τα θέματα που είχαν στα μαθήματα κατεύθυνσης ήταν πολύ δύσκολα. Δεν ήξερα πως έγραψα κα γι αυτό χάρηκα πολύ με το που έμαθα για την βαθμολογία μου και τώρα είμαι ευτυχισμένη. Σκέφτομαι την Ιατρική αλλά εξετάζω και άλλες επαγγελματικές διεξόδους. Το καινούριο σύστημα στο οποίο θα εξεταστούν του χρόνου τα παιδιά θεωρώ ότι δεν είναι καλύτερο από αυτό που ίσχυε μέχρι και φέτος. Το υπάρχων σύστημα ήταν πολύ πιεστικό».

Ειρήνη Καπελάρη

Η Γεωργία Βασίλα δήλωσε: «Μου άρεσε η χρονιά αυτή, ήταν η αγαπημένη μου. Ήταν η πρώτη χρονιά που διάβαζα για ένα σκοπό και στόχο. Τους τελευταίους δύο μήνες η κατάσταση ήταν πολύ αγχωτική και ξέρω ότι αυτό μεταδίδονταν και επηρέαζε πολύ όλους όσους έδιναν εξετάσεις. Με βοήθησε πολύ η οικογένειά μου, οι καθηγητές μου και οι φίλοι μου. Μου αρέσει πολύ η αεροπορία και θα το επιδιώξω, διότι στην αεροπορία ήταν και

ο πατέρας μου και μου άρεσε όλα όσα άκουγα, διαφορετικά θα επιδιώξω κάποιο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριό μου που με βοήθησαν».

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ